LUGEMISSOOVITUS ⟩ Raamat neile, kes kipuvad üle mõtlema

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Personalileidja Laura Kassin soovitab aprillilugemiseks Mark Mansoni raamatut «Kuradile! Suva olemise peen kunst».

Kassin ütleb, et eelkõige sobib see raamat inimestele, kes elavad liiga tihti enda peas, seavad endale ebarealistlikke standardeid ning kipuvad üle mõtlema. Samuti on see suurepärane raamat nendele, kes eriti lugeda ei armasta ning eelistavad raamatuid, mida on lihtne ja lõbus tarbida.

Mark Manson «The Subtle Art of Not Giving a F*ck».
Mark Manson «The Subtle Art of Not Giving a F*ck». Foto: Shutterstock

Kolm parimat ideed ja mõtet raamatust

  • Probleemid on vältimatud. Meil kõigil on probleeme! Vahe on selles, millistele probleemidele valime keskenduda. Mõned probleemid on tegelikult head ning muudavad meid tugevamateks ja paremateks inimesteks.

  • See, mis kaardid meile elus on antud, ei ole meie valik. Küll aga on meie vastutus see, kuidas me nende kaartidega mängime. Just nagu pokkeris, on ka elus võimalik võita ka kehvade kaartidega ning kaotada suurepärastega. Meie ise vastutame 100 protsenti selle eest, kuidas me enda elus toimuvale reageerime ning mis tähenduse me sellele anname.

  • Iseenda väärtustesse, uskumustesse ja teadmistesse on tervislik alati natuke kahtlevalt suhtuda. Kui arvame, et meil on õigus, siis lõpetame arengu. Pidev õppimine ja kasvamine on aga see, mis meid tegelikult õnnelikuks teeb. Seega iseendas kahtlemine ning eksimuste tunnistamine aitab meil tegelikult inimestena areneda ning leida õnne.

Raamat pani hindama üle väärtuseid, mille abil oma saavutusi hinnata

Kassin sõnab, et raamat pani teda hindama ümber enda väärtuseid ja mõõdikuid, mille alusel ta enda saavutusi hindab. Ta tõdeb, et kipub olema iseendaga väga karm ning seadma endale vahel ebarealistlikke standardeid.

«Raamatus toodu abil oskan tuua fookuse tagasi sellele, mis on päriselt oluline. Minu pere, sõbrad, tervis, teiste ja iseenda aitamine ning inimeste vastu lahke olemine. Minu väärtust ei määra see, mitu ülesannet enda lõpmatust nimekirjast olen saanud maha tõmmata, vaid pigem see, kas ja kuidas ma iga päev kedagi aitasin ning maailma väärtust lõin. Vahel võib suurim väärtus olla ka iseenda aitamises, et murda üle töötamise tsükkel ning naasta enda tegevuste juurde järgmisel päeval tugevama ja selgemana,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles