Kolm raamatusoovitust neile, kes tahaksid saada virtuaalseks assistendiks

Raamatuportaal
Copy
Liina Ostumaa.
Liina Ostumaa. Foto: Anna Volmer

Virtuaalsete assistentide mentor ja koolitaja Liina Ostumaa on kirjutanud virtuaalse assistendi käsiraamatu «Ma ei tea, aga ma uurin välja» just Eesti turgu silmas pidades ja eestlaste jaoks, et anda lugejale kõik vajalikud teadmised ja elementaarsed oskused alustada selles ametis targalt ja läbimõeldult. Ta soovitab veel lisaks kolme raamatut, mis on kasuks neile, kes soovivad saada virtuaalseks assistendiks.

«Anna endale võimalus» sarjast «Tegusa assistendi käsiraamat»​ Marlene Caroselli

Väga head nõuanded autoriteedi kehtestamise, suhtlemise, enesekindluse ja töö organiseerimisega seoses.

«The 2-second commute» Christin Durst, Michael Haaren

Kirjutatud teadaolevalt maailma kõige esimese virtuaalse assistendi poolt, kes alustas oma tegemistega USA-s juba aastal 1995. Raamatus on palju aegunud infot, aga palju ka ajatuid olulisi teadmisi ja tähelepanekuid.

«Juhtimise jalajälg»​ Ivar Raav

Ei ole just virtuaalse assisteerimise alane, aga väga silmaringi laiendav lugemine virtuaalsele assistendile, kes on oma ettevõtte või oma väikese assistentide naiskonna juht. Samas väga hea lugemine ka töötajale, mõistmaks oma juhti.

Kes on virtuaalne assistent?

Liina selgitab, et virtuaalne assistent on kaugtööna arvutis ja peamiselt virtuaalkanalites töötav ning suhtlev abiline teisel pool ekraani. Sekretar.ee ja CV Keskuse andmetel on oli virtuaalse assistendi ametikoht 2022. aasta 2. kvartalis kõige populaarsem ametikoht Eestis.

Inimestele, kes soovivad samuti virtuaalse assistendi valdkonda proovida, soovitab ta esmalt küsida enda käest, et miks sa soovid seda teha? Kas tegu on siira sooviga aidata ja assisteerida või on fookus ainult midagi vastu saada ja sissetulekut teenida. Teiseks soovitab ta hinnata enda arvutioskust ja seda, et kas sulle meeldiks üldse veeta suur osa tööpäevast arvuti taga. Kui need kaks küsimust on vastatud ning on selge, et oled alustamiseks valmis, siis õpi vajalike teadmisi juurde ja lihtsalt alusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles