Näitleja Mayim Bialik soovitab: see on raamat, mis muutis mu elu igaveseks

Raamatuportaal
Copy
Mayim Bialik.
Mayim Bialik. Foto: Damian Dovarganes/AP/SCANPIX

USA näitleja Mayim Bialik on mänginud mitmes komöödiasarjas ja üks tema tuntumaid rolle on neuroteadlane sarjas «Suure Paugu teooria». Nali naljaks, aga Bialik on ka päriselt California ülikoolis neuroteaduste doktorikraadi omandanud. 

Mayim Bialik koostas ka DC Comicsi raamatusarja «Flash Facts», milles Scarlet Speedster vastab teadusega seotud küsimustele. Seoses sellega soovitas ta väljaandes The Week oma lemmikraamatuid, mis on tema elu tugevasti mõjutanud. Üks neist on ka eesti keelde tõlgitud - see on Michael A. Singeri «Köidikuist vabanenud hing: teekond sinu olemuse sügavustesse».

Michael Singer, «Köidikust vabanenud hing».
Michael Singer, «Köidikust vabanenud hing». Foto: Raamat

«See on raamat, mis muutis mu elu igaveseks,» sõnas ta. «Tegu on filosoofiliste loengute kogumikuga, see on uskumatult vahetu ja üldse mitte lilleline. Singer viib sind sügavale oma elu eesmärgi teadvusesse ja suunab sind olema rohkem, kui sa eales võiksid arvata, et võiksid olla,» selgitab ta ja lisab, et see on üks neist teostest, mis tasub üksikule saarele kaasa võtta.

Raamatu on eesti keelde tõlkinud Merle Kelder, kelle sõnul on see lihtne ja loogiline, samas sügav. «Vaimne ning intuitiivne, kuid samas äärmiselt praktiline. Julgen arvata, et sobib teenäitajaks nii enesearenguteel esimesi samme astujale kui ka verstapostiks sellele, kel juba pikk tee käidud,» on ta märkinud raamatu tutvustuses.

Tsitaat raamatust: «Pole mingit põhjust elamist karta. Hirm lahtub hetkel, kui mõistad, et ainuke asi, mis elult saada on, on kasvamine läbi selle kogemise. Elu ise ongi su karjäär ning sinu suhe eluga on su kõige tähenduslikum suhe. Kõik ülejäänu, millega sa tegeled, fokusseerub üksnes osakesele elust, üritades elule mingitki tähendust anda. See, mis tegelikult elule tähenduse annab, on sinu valmidus seda elada. Mitte teatud kindel sündmus, vaid sinu valmidus elusündmusi kogeda annab elule tähenduse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles