Tallinna Keskraamatukogu kutsub tähistama noortekirjanduse päeva

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Reedel, 14. aprillil toimub Tallinna Keskraamatukogus noortekirjanduse päev, kus tutvustatakse uuemat noortekirjandust ja -kirjanikke. Päeva on võimalik jälgida Facebooki otseülekande vahendusel.

Noortekirjanduse päev algab kell 10 Margus Karu nimelise auhinna väljaandmisega. Sellega tunnustatakse 2022. aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogust kõige enam laenatud Eesti noorteraamatu autorit.

Kell 10.30 algab debatt, kus arutletakse noorte lugemisharjumuste üle. Debatis osalevad kirjanik Ilmar Tomusk, psühholoog ja näitleja Rita Rätsepp, noor ettevõtja Märten Kala ning Teeviit juunior projektijuht Triin Sooäär. Moderaator on Oskar Samuel Rebane Eesti Väitlusseltsist.

Kell 13 on võimalik kuulata noortekirjanduse teemalist loengut. Uuemat noortekirjandust analüüsib ja soovitab Tallinna Ülikooli eesti kirjanduse dotsent Ave Mattheus.

Kell 14 avaldatakse üle-eestilise hääletuse «Noor loeb» tulemused ja antakse välja samanimelised kirjandusauhinnad. Tunnustuse pälvivad noortele enim meeldinud 2022. aasta noorteromaanid. Kuulutatakse välja ka traditsiooniline «Noor loeb» lugemisväljakutse, mis kestab 1. detsembrini ning milles osalejatel on võimalik võita erinevaid auhindu.

Tallinna Keskraamatukogu peamajas (Estonia pst 8) toimub kell 13-18 laat, kus kirjastused tutvustavad ja müüvad uuemat noortekirjandust. Võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) müüakse eesti-, vene- ja ingliskeelseid kasutatud (noorte)raamatuid, mida raamatukogu enam ei vaja.

Noortekirjanduse päeva korraldab Tallinna Keskraamatukogu koostöös Eesti Noortekirjanduse Ühinguga. Päeva korraldamist toetab Eesti Rahvakultuuri Keskus. Täpsema info leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles