Uus raamat toetab last olukordades, kus miski tundub esmapilgul hirmutav

Raamatuportaal
Copy
«Väike Tormi». Autor Liis Saar, illustraator Mai Torim.
«Väike Tormi». Autor Liis Saar, illustraator Mai Torim. Foto: Erakogu

Ilmunud on lõbus ja eluline lasteraamat «Väike Tormi», mis räägib ühe väikese poisi igapäevastest toimetustest läbi tema enda silmade. Lisaks juturaamatule kuulub samasse sarja ka raamatu illustratsioonidel põhinev värviraamat.

«Nagu väikesed lapsed ikka, avastab ka Tormi maailma ning satub paljudesse olukordadesse elus esimest korda. Nii võib raamatust leida jutud sellest, kuidas ta läheb esimest korda lasteaeda, käib isaga hambaarsti juures, korjab emaga metsas seeni, aga ka näiteks sellest, kuidas ta maitseb liivakooki või ei taha magama minna. Meeleolukad lood pakuvad lastele rohkesti äratundmisrõõmu ning pisut julgustust, kui miski tundub esmapilgul hirmutav,» kirjeldab lugude autor Liis Saar.

Juturaamatus on 112 lehekülge ning kümme elulist ja õpetlikku lugu, mis on mõeldud kas väiksemale lapsele ettelugemiseks või suuremale lapsele lugemisoskuse harjutamiseks. Oma rõõmsate ja värviküllaste illustratsioonide poolest sobib raamat vaatamiseks juba ka sellises vanuses lapsele, kes lugu veel lõpuni kuulata ei jaksa. «Väike Tormi» värviraamatus on 16 juturaamatust pärit pilti, mida väikesed kunstnikud oma äranägemise järgi ise viimistleda saavad.

Raamatu autor Liis Saar on kolme lapse ema, kellele meeldis kirjutamine juba lapsepõlves. Lasteraamatu loomisele andsid lõpuks tõuke tema enda lapsed, kes oma lõbusate tegemistega lugudeks üksjagu ainest pakkusid. Liis on eelnevalt välja andnud käsiraamatu «Graafilise disaini näpunäiteid. Abiks algajale kujundajale» (2021).

Raamatu illustraator Mai Torim on töötanud 12 aastat koolis võõrkeele õpetajana ja tõlkinud hulganisti laste-, eneseabi- ja ilukirjandust. Mai on eelnevalt välja andnud raamatu «Tüdruk, kes kukkus kaevu» (2017).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles