Manifesteerimise kuninganna õpetab: selle meetodiga saad kõik, mida elus tahad

Raamatuportaal
Copy
Roxie Nafousi.
Roxie Nafousi. Foto: Can Nguyen/Capital Pictures/ Scanpix

Oma esimeses raamatus «Manifesteeri» tõestas Roxie Nafousi, et rakendades seitset kindlat sammu, on igaühel võimalik enda elu muuta. Tema uus teos «Sukeldu sügavamale» õpetab üksikasjalikult, kuidas muutus igas valdkonnas päriselt ja püsivalt teoks teha.

Roxie Nafousi 2022. aasta esikteosest «Manifesteeri. 7 sammu parima eluni» sai peatselt pärast ilmumist Sunday Timesi menuk ja Roxiest manifesteerimise eestkõneleja, keda kutsutakse esinema maailma eri paigusse. Uus raamat, «Manifesteeri. Sukeldu sügavamale», sai innustust miljonite inimeste huvist manifesteerimise kui elumuutva filosoofia vastu.

Loe raamatust peatükki, milles õpetatakse visioonitahvli loomist.

***

Roxie Nafousi, «Manifesteeri. Sukeldu sügavamale».
Roxie Nafousi, «Manifesteeri. Sukeldu sügavamale». Foto: Raamat

Visioonitahvlid

Visioonitahvel on visuaalne kujutlus sellest, milline sa tahad, et su elu välja näeks. Minu jaoks on see lahutamatu osa esimesest sammust. See on võimalus maalida oma elust pilt ning luua kristallselge ettekujutus konkreetsetest unistustest, lootustest ja ihadest ning ka sellest, mis ajaks me tahame, et need teostuksid.

Raamatus «Manifesteeri» jagasin visioonitahvli loomise õpetust, nüüd tutvustan neid samme uuesti, et saaksid neist juhinduda, kui oled valmis uue visioonitahvli looma. Ma palun üht: esita endale tõeline väljakutse ja pane kirja kõik, mida sa oma ellu tahad, ning ole teadlik sellest, kui hirmud ja kahtlused sind tagasi hoidma hakkavad. Iga kord, kui hakkad midagi oma visioonitahvlile kirjutama, küsi endalt need kolm küsimust.

1. Kas ma võiksin suuremalt unistada?

2. Kas see on midagi, mis pakub mulle rahulolu ning kasvatab minus neid tundeid, millega soovin oma elu täita?

3. Kas see vastab täielikult minu ehtsatele soovidele, unistustele ja tahtmistele?

Kui sul on varasemast visioonitahvel juba olemas, aga see ei vasta sinu sügavaimatele soovidele ega metsikuimatele unistustele, on sul nüüd võimalus uus luua.

Visioonitahvli loomine

1. Tekita õige meeleolu

Süüta mõni küünal, pane mängima lõõgastav muusika ning loo rahulik ja meditatiivne keskkond. Tee visioonitahvli loomi­sest pühalik sündmus, mida nautida ja millesse end kaotada.

2. Vali sobivad vahendid

Võta suur kartongi- või paberileht ja vali, kas tahad oma eesmärgid värviliste pastakatega kirja panna (kas punktide kaupa või vabas vormis kirjeldusena) või soovid hoopis pilte kasutada (võid need ise joonistada või ajalehtedest-ajakirjadest selliseid sõnu ja pilte välja lõigata, mis peegeldavad kõige paremini seda, mida enda ellu ligi tõmmata tahad).

Vali variant, mis sulle kõige õigem tundub – peaasi, et sul oleks seda luues lõbus!

3. Vali sobiv tähtaeg

Kirjuta lehe ülemisse äärde täpne kuupäev, mis ajaks sa tahad oma visioonitahvlil olevat manifesteerida. Võid koostada visioonitahvli näiteks kuue kuu, ühe aasta või viie aasta pikkuse perioodi jaoks. Mulle endale meeldib teha kõik kolm.

Olen mõnikord märganud, et inimestel on raske teada ja ette kujutada, milline nende elu võiks ühe aasta pärast välja näha, aga samas suudavad nad väga hästi visualiseerida, milline nende elu võiks viie aasta pärast olla, või vastupidi. Seega, kui tunned, et oled veidi jännis, siis pea meeles: võid alati mõne muu ajaperioodi valida.

4. Häälesta end vastavalt

Enne, kui hakkad visioonitahvlile asju lisama, meelesta end oma kehas kogema, mis tunne on olla enda tulevikuversioon. Tee hetkeks paus, hinga paar korda sügavalt sisse ja välja ning kujuta ennast ette täpselt kuue kuu, ühe aasta või viie aasta pärast. Loo oma mõtetes selge ja kirgas kujutluspilt ning esita endale järgmised küsimused.

Kuidas ma ennast sisemiselt tunnen?

Millised suhted mind ümbritsevad?

Millises kodus ma elan?

Mis on mu amet?

Mille üle ma kõige uhkem olen?

Mida ma oma elus muuta soovin?

Mida ma soovin samaks jätta?

Neile küsimustele vastates lase oma unistustel, ihadel ja tahtmistel vabalt lennata. Ära lase hirmudel kujutlusvõimet tagasi hoida, vaid vii end vaimusilmas täpselt sinna, kus sa tahad olla. Luba kujutluspildil oma tulevikuminast tõeliselt ellu ärgata, laskudes aina sügavamale visualiseerimisse.

5. Jaota oma elu kategooriatesse

Jaota oma visioonitahvel kuueks kategooriaks.

Eneseareng (näiteks isiklik kasv ja kuidas sa tahad ennast sisemiselt tunda)

Armastus ja romantiline suhe

Karjäär

Sõbrad ja perekond

Maja/kodu

Hobid ja vaba aeg

6. Kavanda oma elu

Kirjuta iga kategooria alla asjad, mida selle raames manifesteerida tahad. Kui kasutada välja lõigatud pilte, näiteks unistuste majast, siis kleebi need visioonitahvlile.

Minu soovitus on lisada igasse kategooriasse vähemalt kolm asja. Mingit ülempiiri tahvlile märgitavate soovide arvul ei ole.

7. Pane see silma alt ära

Kui oled visioonitahvli valmis saanud, pane see kuhugi turvalisse kohta ära ja määra endale meeldetuletus, et see tahvli ülaossa märgitud kuupäeval uuesti välja võtta.

MIKS TULEB VISIOONITAHVEL ÄRA PANNA?

Seda küsitakse minu käest kõige sagedamini. Põhjus on ilmselt selles, et osad valdkonna eksperdid käsivad vastupidist teha ning visioonitahvlit nägemisulatuses hoida. Vastukäivad soovitused võivad segadust tekitada. Mainin esmalt ära, et mõlema vaatenurga poolt on häid argumente, ja ma ei taha öelda, et minu tegutsemisviis on ainuõige. Selgitan, kuidas ma selleni jõudsin, aga sina tee nii, nagu tundub õige sulle endale.

Esimene põhjus, miks ma soovitan visioonitahvli ära panna, on see: oma ellu ükskõik mille manifesteerimiseks pead teadma, mida sa tahad (ole oma visioonis kindel), ja siis alistuma teekonnale, mis sind sinna viib. «Seitsmes samm: usalda universumit» räägib selle tunde kultiveerimisest – sa ei tea, kuidas, aga sa tead, et see juhtub nii, nagu peab. See on kõrge vaibiga enesekindlus ja kindlameelsus, mis ei jäta kõhklustele ruumi. Sa ei proovi asju oma kohtadele suruda, sest sellega võib kaasneda madala vaibiga, meeleheitel ja umbusklik energia. Ei, sa lihtsalt teed iga päev, mis sa vähegi saad (näiteks järgid samme ja keskendud oma sisemise tervenemise teekonnale, et hirmud ja kahtlused kõrvaldada, sead käitumise eesmärkidega vastavusse, ületad universumi saadetud katsumused), ja usud vankumatult, et see juhtub. Minu jaoks on visioonitahvli ära panemine selle füüsiline ja sümboolne väljendamine. Paned kirja, mida sa tahad, ja alistud selle ära panemise kaudu manifesteerimise teekonnale.

Ma usun ka, et visioonitahvli igapäevase vaatamisega tekib oht, et kaldud kõrvale manifesteerimise õndsuspunktist (seda on kirjeldatud «Viiendas sammus: võta omaks tänutunne (ilma etteheideteta)»), teadmisest, kuhu tahad liikuda, olles samal ajal täielikult tänulik kõige eest, mis sul juba on. Ei ole võimalik saavutada kohalolu, teadvelolekut ning tänulikkust, kui vaatad kogu aeg oma tulevikueesmärke ning kujutad ette, kuidas ja millal need saavutad.

On veel üks põhjus, miks ma soovitan visioonitahvli ära panna – sinu visioonitahvel peaks olema püha, aus ja ka haavatav kujutus kõigest, mida sa tahad oma ellu manifesteerida. Pane täpselt kirja, kuidas sa tahad, et su elu välja näeks, ja mis tundeid sinus tekitaks, luba endal olla aus oma kõige sügavamate soovide suhtes. Kui hoiad visioonitahvlit nähtavas kohas, näiteks telefoni taustapildina või seinale riputatuna, siis ei ole ma sugugi kindel, et suudad sinna oma tõelised unistused kirja panna. Sa ei pruugi alateadvuslikul tasandil olla nii julge ega aus oma soovitud asjade suhtes, et neid tahvlile märkida, kui on võimalus, et keegi neid näeb.

Seetõttu soovitan järgmist: loo visioonitahvel ja pane sinna kirja absoluutselt kõik, mis sa oma ellu manifesteerida tahad. Lase endal suurelt unistada, ole täiesti aus ja avatud selle suhtes, mida sa oma ellu manifesteerida tahad, ja tee seda enda jaoks ehedalt. Kui tahvel on valmis, pane see turvalisse kohta ära. Seejärel, kui tahad sellest mingit visuaalset kujutist, mida saaksid telefoniekraanil või seinal hoida, et iga päev inspiratsiooni saada, loo meeleolutahvel. Meeleolutahvel võib koosneda sõnadest ja piltidest, mida tahad oma ellu manifesteerida, aga ilma konkreetsete detailideta.

Sinu visioonitahvel ei ole koht, kus end tagasi hoida. Selle abil saad oma mõttemaailma ja seeläbi ka oma reaalsuse piire laiendada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles