Uus raamat kummutab mitu ülikooli kartserite kohta levinud müüti

Raamatuportaal
Copy
Restaureeritud kartser Tartu Ülikooli peahoone pööningul.
Restaureeritud kartser Tartu Ülikooli peahoone pööningul. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli muuseumi sünnipäeval, 19. aprillil kell 16 esitletakse Tartu Ülikooli kunstimuuseumis ainulaadset ülevaateteost «Tartu ülikooli kartseri lood», mis sisaldab uusi ja põnevaid fakte kartseritest.

Raamatu autorid on uurinud Tartu Ülikooli kartserite ajalugu ning kogunud mälestuskatkendeid, arhiiviallikaid ja anekdoote. Nad on kokku kogunud 19 värvikat lühijuttu Tartu Ülikooli kartseritest ning kunstnik Kristina Viin on neid täiendanud fantaasiarikaste illustratsioonidega.

«Oleme väga tänulikud ülikooli muuseumile, et saime raamatuga kokku võtta mitme aasta pikkuse uurimistöö kartseritest. Selle tulemusel õnnestus kummutada mitu ülikooli kartserite kohta levinud müüti,» selgitas üks raamatu autoreid Ken Ird.

Peale raamatuesitlust kunstimuuseumis saavad külalised kuulata Tartu Ülikooli väitlusklubi näidisväitlust tudengite karistamise teemal ja minna ringkäigule ülikooli peahoone pööningul säilinud kartserisse. Ülikooli peahoone fuajees on avatud Kristina Viina illustratsioonide ajutine näitus «Vee ja leiva peale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles