Näitelja Jennifer Connelly 3 lemmikraamatut, mis on ka eesti keelde tõlgitud

Raamatuportaal
Copy
Jennifer Connelly poses for photos during a red carpet event for the movie “Top Gun: Maverick”, in Mexico City, Friday, May 6, 2022.  (AP Photo/Marco Ugarte)
Jennifer Connelly poses for photos during a red carpet event for the movie “Top Gun: Maverick”, in Mexico City, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Marco Ugarte) Foto: Marco Ugarte

Jennifer Connelly sündis 1970. aastal New Yorgis ja sai oma jala meelelahutustöösuse ukse vahele juba 10aastaselt, kui sõlmis lepingu modelliagentuuriga. Ema õhutusel läks ta aga peagi näitlemisele üle ja on nüüd juba aastaid olnud üks nõutumaid Hollywoodi staare.

Jennifer Connelly tuntumad filmid on «Reekviem unistusele», «Piinatud geenius» ja «Vereteemant». Teda on pärjatud Oscari, Kuldgloobuse ja BAFTA filmiauhindadega.

Lugemiseks ei vali ta raamatuid kindla žanri järgi ja võtab ette teose, mida hing parasjagu ihkab. Seetõttu on tema lugemus väga mitmekülgne ja ka lugemissoovitused seinast-seina. 

Siin on Jennifer Connelly lemmikraamatud, mis on raamatukogus kättesaadavad ka eesti keeles.

Émile Zola, «Thérèse Raquin»

Jenniferi sõnul on romaan veidi seebiooperlik, aga peategelane on nõnda paeluv ja huvitav lugu nõnda mõtlemapanev, et see on kahtlemata lugemist väärt.

Virginia Woolf, «Proua Dalloway»

«Ma olen tohutu Virginia Woolfi fänn,» märgib ta. «Mulle meeldib, kuidas ta sõnu kokku paneb, aga eriti meeldib mulle see, kuidas see raamat on kirjutatud.»

Dr Seuss, «Horton kuuleb kessesid!» 

«Minu meelest on väga oluline, et lapsed loeksid ja alustuseks sobivad hästi dr Seussi lood,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles