Apollo kauplused jagavad raamatu ja roosi päeval 3000 tasuta raamatut

Raamatuportaal
Copy
Raamatu ja roosi päev Solarise Apollos 2022. aastal.
Raamatu ja roosi päev Solarise Apollos 2022. aastal. Foto: Konstantin Sednev

Pühapäeval, 23. aprillil tähistatakse Apollo raamatukauplustes rahvusvahelist raamatu ja roosi päeva, mille puhul saab igaüks, kes kingib Apollo raamatupoe müüjale roosiõie, valida endale ühe tasuta raamatu enam kui 30 teose seast.

Raamatu ja roosi päeva traditsioon sai alguse 1920. aastatel Kataloonias ning sellest ajast alates on see ilus tava levinud üle kogu maailma eesmärgiga suurendada kirjanduse mõju ja süvendada inimeste lugemisharjumusi.

«Raamatud on meie ajaloo, kultuuri ja ühiskonna oluline osa. Lugemise kaudu omandatud uued ideed ja teadmised laiendavad meie maailmapilti. Lisaks sellele on lugemine tõhus stressi vähendamise ja lõõgastumise viis, pakkudes võimalust ajutiselt oma igapäevaprobleemidest ja kohustustest eemalduda. Seetõttu peame oluliseks jätkata rahvusvahelise raamatu ja roosi päeva traditsiooni ka Apollo kauplustes,» märkis Apollo Kaupluste turundusjuht Ardo Krass.

«Möödunud aastal said roosi eest raamatu umbes 1300 raamatusõpra, sel aastal on planeeritud Apollo raamatukauplustesse üle Eesti ligi 3000 tasuta jagamisele minevat teost,» lisas Krass.

23. aprillil tähistatakse Eestis lisaks raamatu ja roosi päevale juba kümnendat korda ka veteranipäeva. «Veteranidel on veteranipäeval raamatupoodides käimine saanud justkui omaette traditsiooniks, mida austatakse, sest mõlema päeva ühiseks sõnumiks on vabadus ja rahu. Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingul on sellist sõnumit au koos Apolloga jagada,» lisas Sinilille heategevuskampaania koordinaator Laura Milk.

Lisaks on kõikidel raamatusõpradel 23. aprillil võimalus kohtuda Solarise, Tartu Kaubamaja ja Pärnu keskuse Apollo raamatupoodides ka armastatud kirjandusinimestega.

Solaris Keskuse Apollos:

Kell 12:00 - 14:00 Jaak Juske ja Tiit Pruuli

Kell 14:00 - 16:00 Lia Virkus ja Merle Liivak

Tartu Kaubamaja Apollos:

Kell 12:00 -14:00 Lauri Räpp ja Mart Kivastik

Kell 13:00 toimub lisaks Tartu Kaubamaja Apollo raamatupoes Prima Vista ja Tartu kultuurkapitali kirjanduspreemia «Esimene samm» laureaadi väljakuulutamine ja esinemine. Preemia antakse alates 2007. aastast välja igal aastal raamatu ja roosi päeval.

Pärnu Keskuse Apollos:

Kell 12:00 -14:00 Margit Peterson ja Alari Janson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles