Noor kirjanik ja ChatGPT hakkavad publiku silme all mõõtu võtma

Raamatuportaal
Copy
Reijo Roos.
Reijo Roos. Foto: Eero Vabamägi

Reedel, 28. aprillil toimuv meediapädevuse seminar «Kui tehisintellekt koolimajja jõudis…», kus publiku silme all võtavad mõõtu kirjanik ja ChatGPT, pakub saalis kohtade kiire täitumise tõttu õpetajatele ja haridustöötajatele võimalust osaleda seminaril Eesti rahvusraamatukogu Youtube’i kanalil.

«Tänavune seminar kõneleb tehistaibu jõudmisest kooli ning mida see endaga kaasa toob. Tänapäeval on meediakirjaoskuse aluseks head teadmised tehnoloogiast ja selle abil loodavatest manipulatsioonidest. Seepärast on seminari veebis kuulamine kasulik ka kõigile neile, kes ise tehisintellekti kasutada ei plaani,» sõnas Eesti rahvusraamatukogu meediapädevuse spetsialist Eva Ladva.

Koos ekspertidega arutletakse mitmete päevakajaliste küsimuste üle. Kuidas tehisintellekti juba hariduses kasutatakse ning millised on selle positiivsed ja negatiivsed mõjud? Millised on sellega seoses õpetajate rõõmud ja mured? Kuidas aru saada, kas koolitüki autor on Juku või tehistaip? Kuidas mõjutab tehistaip riiklikku haridussüsteemi laiemalt?

Seminari lõpus toimub noore kirjaniku Reijo Roosi ja ChatGPT teksti loomise mõõduvõtmine ning arutelu teemal «Tehisintellekt klassiruumis – õpetaja sõber või vaenlane?».

Seminari ajakava ja esinejad on täpsemalt toodud rara.ee veebilehel. Veebis saab liituda seminariga 28. aprillil kella 11ni Eesti rahvusraamatukogu Youtube’i kanalil või vaadata ülekannet Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles