Selgub Tartu lastekirjanduse auhinna saaja

BNS
Copy
Pildil lapsepõlve auhinna võitja 2017. aastal - Reeli Reinaus raamatuga "Kuidas mu isa endale uue naise sai".
Pildil lapsepõlve auhinna võitja 2017. aastal - Reeli Reinaus raamatuga "Kuidas mu isa endale uue naise sai". Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval selgub tänavuse Tartu lastekirjanduse auhinna saaja.

Neljaliikmeline žürii, mida juhtis 2021. aasta auhinna laureaat Triinu Laan, valis kandideerima Ilmar Tomuski «Julius, mida sina suvel tegid», Tiina Laanemi «Katariina kaaperdab kooli», Piret Jaaksi «Härra Maru mustikapood», Meelis Krafti «Tiuhkamäe» ja Kadri Kiho «Endel ja Kati».

Žürii lähtus valiku tegemisel põhimõttest, et raamatus peituv lugu pakuks avastamisrõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele, et teos oleks kirjutatud ilusas emakeeles ning tekst, illustratsioonid ja kujundus moodustaksid ühtse terviku.

Lapsepõlve auhinna žüriisse kuulusid lisaks kirjanik Triinu Laanele keele- ja kirjanduse õpetajad Piret Kimmel ning Iira Šmutova, mänguasjamuuseumi esindajana Marge Pärnits ja linnaraamatukogu esindajana Kristin Tohvre.

Tartu linn annab üheksandat korda välja Lapsepõlve auhinna nime kandva kirjandusauhinna, mille laureaadiks saab üks 2022. aastal ilmunud laste- või noorteraamatu autor. Auhinna võitja selgub esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles