Tartus koguti taaskasutuseks üle 7000 raamatu

Raamatuportaal
Copy
Raamatute kogumiskampaania Tartu linnaraamatukogu juures.
Raamatute kogumiskampaania Tartu linnaraamatukogu juures. Foto: Kai Lugus

Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu raamatute kogumiskampaania «Anna raamatule uus elu» kogus 22. aprillil Tartu linnaraamatukogus edasi jagamiseks enam kui 7000 eestikeelset raamatut, üle 400 võõrkeelse raamatu ning ligi 20 aastakäigu jagu ajakirju.

«Tartu vaimu oli kogumiskampaania üritusel tugevalt tunda. Kirjandushuvilised tartlased olid kohal juba enne hoiuraamatukogu kampaaniaürituse telgi ülespanekut. Raamatuid käidi toomas ja kaasa võtmas veel pärast ürituse ametlikku lõppu,» meenutas 22. aprillil toimunud üritust hoiuraamatukogu juht Kai Lugus, kes tundis rõõmu, et sel korral oli võimalik kogumise- ja teabepäeval osaleda suurema meeskonnaga, mis võimaldas rohkem suhelda raamatusõpradega ja kõneleda raamatute elukaarest.

Märkimisväärne kogus kogumiskampaania nädala jooksul kodudest ära toodud kirjandusest leidis juba kohapeal uue omaniku. «Kaasa tõime Tartu kogumis- ja teabepäevalt eestikeelseid raamatuid 7 180 eksemplari ja võõrkeelseid raamatuid 417. Lisaks saime eestikeelseid ajakirju 16 aastakäigu jagu ja võõrkeelseid ajakirju 2 aastakäiku,» ütles Lugus.

Tartus tunti rohkem huvi ka uute raamatute vastu, mida hoiuraamatukogu võtab alati kogumiskampaania üritustele kaasa. Uued raamatud jõuavad hoiuraamatukokku kirjastustelt, sest kõiki raamatuid alati ära ei müüda ja hoiuraamatukogu vahendusel jõuab inimesteni tasuta nii ilu- kui ka tarbekirjandust.

Hoiuraamatukogu meeskond sai tutvuda kolleegide tööga Tartu linnaraamatukogus ning ühiselt arutati, kuidas koostöös kahe raamatukogu vahel saab kogusid täiendada, et pakkuda lugejatele paremat teenust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles