Ilmus lugemik, mis jutustab eesti keele õppimisel juhtunud naljakaid ja ebatavalisi lugusid

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti keele õppijatele mõeldud raamatute valik täieneb lugemikuga «Lõpuks leidsin sind», mis jutustab keele õppimisel juhtunud naljakaid ja ebatavalisi lugusid. Uus raamat on toeks eesti keele õppes edasijõudnutele ja mõnusaks lugemiseks kõigile, kellele eesti keele omapärad huvi pakuvad.

Lugemik «Lõpuks leidsin sind» on sündinud Integratsiooni Sihtasutuse Narva eesti keele maja projektist «Kirjutame KOOS raamatu», kus inimesed saatsid koostajatele oma naljakaid või ebatavalisi lugusid, mis olid nendega juhtunud eesti keele õppimisel. Narva eesti keele maja õpetajad Marta Dolgošev ja Pille Maffucci kasutasid neid tõestisündinud lugusid ja panid need juhtuma väljamõeldud tegelastega, ameeriklasest keeleõppija Adami ja eesti keele õpetaja Eevaga.

Raamat on mõeldud kesk- ja kõrgtasemel eesti keele õppijale, kes soovivad lisaks õpikutekstidele lugeda eesti keeles midagi, mis on lihtsam ja arusaadavam kui ilukirjandus ning samal ajal ka lõbus ja keeleõppijat julgustav. Teisalt on see ka mõnus lugemine eestlastele, kes saavad lugudest aimu, kuidas tunneb ennast eesti keele õppija.

Raamatus on 25 lugu ja iga loo juures on ülesanded, mis aitavad kas paremini mõista teksti sisu, kultuurilist tausta või mingit eesti keele grammatilist aspekti. Näiteks võib mitut moodi mõista väljendeid «leibu ühte kappi panema» või «süda läigib». Samuti võib kurgivett juua lihtsalt värskenduseks või siis mingil muul põhjusel. Kui te aga ostate midagi Erki Oskilt, kust või kellelt te siis tegelikult ostate?

Alates 2. maist jõuab raamat Integratsiooni Sihtasutuse veebiraamatukokku, kust saab seda tasuta lugeda iga huviline. Paberkandjal lugemik jõuab suurematesse raamatukogudesse ning Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppepartneritele. Raamatu tiraaž on 800 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles