Liina Ostumaa käsiraamatu esitlus toimub veebis

Raamatuportaal
Copy
Liina Ostumaa.
Liina Ostumaa. Foto: Anna Volmer

19. mail toimub Eesti esimese virtuaalse assistendi käsiraamatu «Ma ei tea, aga ma uurin välja» online raamatuesitlus.

19. mail, rahvusvahelisel virtuaalassistentide päeval kell 10.00 toimub Assistendikooli Facebooki lehel Liina Ostumaa virtuaalse assistendi käsiraamatu «Ma ei tea, aga ma uurin välja» esmaesitlus.

Liina Ostumaa on Eesti esimene virtuaalsete assistentide mentor ja koolitaja

Ostumaa on virtuaalse assistendi teenuse populariseerija Eestis. Ta korraldab eestlastele suunatud ja eesti keeles virtuaalsete assistentide koolitusi, toodab valdkonna õppematerjale, veebikoolitusi ja videoloenguid. Lisaks juhib ta Facebooki gruppi «Eesti virtuaalsed assistendid», kus korraldab igal esmaspäeval live’i «Virtuaalne kohvipaus», kus arutab virtuaalse assistendi ametit puudutavaid teemasid.

Kes on virtuaalne assistent?

Virtuaalne assistent (VA) on nagu assistent või sekretär kontoris, kuid selle vahega, et ta osutab oma teenust kaugtööna. VA tegutseb enamasti ettevõtjana, pakub teenust arve ja tunnitasu arvestuse alusel, teenindades sel viisil mitmeid kliente, mitte ei tööta ühe kindla tööandja juures. Virtuaalne assistent hoolitseb ning vastutab ise oma töökoha, töötingimuste ja töövahendite eest.

Kui personaalse assistendi tööülesanded on ajalooliselt olnud üsna tihti seotud tööandja isikliku elu ülesannetega (sh nt ülikonna keemilisest puhastusest toomine vms.), siis rahvusvahelisel turul on veel ka kolmas mõiste, mis on virtuaalse assistendi tööülesannetele üsna lähedal: tegev-assistent ehk executive assistant või executive secretary. Lähtuvalt Merriam-Webster’i veebisõnaraamatust on sellise isiku ülesanne «toetada tegevjuhti, osakonda või organisatsiooni, eelkõige administratiivsete ülesannete lahendamisel, näiteks andmesisestus, kirjavahetus, dokumentatsioon ja kohtumised».

Praktiline tööraamat, et alustada virtuaalse assistendi teenust pakkuva ettevõttega

Virtuaalse assistendi käsiraamat on autori sõnul samm-sammuline juhend alustamaks omaenda virtuaalse assistendi teenust pakkuva ettevõttega. See on praktiline tööraamat, mis ei ole mõeldud ainult lugemiseks, vaid päriselt rakendamiseks. Jooni värviliseks, tee märkmeid, vasta küsimustele ja loe ikka ja jälle uuesti üle. Võta seda kui mentorit ja tuge sinu teekonnal edukaks virtuaalseks assistendiks.

Raamatu läbimine aitab lugejal reaalselt virtuaalse assistendina alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles