Lasteraamatust «Must kass ja Mustikas» on ilmunud ukrainakeelne versioon

Raamatuportaal
Copy
Ilmus Marge Pärnitsa ja Olivia Lipartia lasteraamatu «Must kass ja Mustikas» ukrainakeelne versioon.
Ilmus Marge Pärnitsa ja Olivia Lipartia lasteraamatu «Must kass ja Mustikas» ukrainakeelne versioon. Foto: Marge Pärnits

Pühapäeval, 14. mail kell 11 tutvustatakse Tartu Mänguasjamuuseumis toimuval raamatuhommikul Marge Pärnitsa ja Olivia Lipartia lasteraamatu «Must kass ja Mustikas» ukrainakeelset versiooni «Чорна киця і Чорниця».

Raamatu autoril, Marge Pärnitsal on hea meel, et esimene Mustika lugu on ukrainakeelsena ilmunud. «Eestis elavad Ukraina lapsed alustasid Mustikaga tutvumist ju hoopis selle sarja teisest osast – raamatust «Mustikas ja maruline jooks»,» selgitab Pärnits. «Nüüd saavad nad meiega koos ajas sammu tagasi astuda ja tutvuvad Mustika kunstikapõlvetempudega.»

Raamatuhommikul loetakse Mustika lugu ette eesti ja ukraina keeles, ukrainakeelset raamatut tutvustab raamatu tõlkija Alina Paas. Lisaks saab osaleda emadepäeva meisterdamistöötoas, kus igaüks võib emale kas mõne väikese üllatuskingi või toreda kaardi meisterdada. Üritus on ukraina peredele tasuta ning iga osaleja saab soovi korral raamatu endaga koju kaasa võtta.

Raamatu «Must kass ja Mustikas» tõlkimist ukraina keelde toetas Tartu linn projekti Kirjanduslinn Tartu raames. Raamat on ilmunud tänu Integratsiooni Sihtasutuse ja Kultuuriministeeriumi toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles