Endine spordilaps kirjutas lastevanematele käsiraamatu, kuidas olla maailmaklassi spordivanem

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Endine spordilaps ja entusiastlik alustav spordivanem Taavi Sumberg koostas raamatu «Õnnelik spordilaps. Kuidas olla maailmaklassi spordivanem oma lapsele», mille tarbeks konsulteeris paljude Eesti ekspertidega.

«Minu jalkatrennid lõppesid juba 13aastaselt, kui sammusin oma viimasest trennist otse mässava teismelise kõverale rööpale, ega naasnud enam kunagi organiseeritud sporti,» põhjendab Sumburg raamatu koostamist. «See on paljudele vanematele tuttav olukord, sest just selleks vanuseks jätab 70% lastest trennid pooleli. Miks see nii on?»

Autor on tänu eksperditele koondanud raamatusse 28 kõige põletavamat teemat, millega spordivanemad kokku puutuvad. Raamatu kirjutamisel on autor tuginenud nii väliskirjandusele kui endiste Eesti tippsportlaste kogemusele, kes on täna ise lapsevanema rollis, sealhulgas: Mart Poom, Gerd Kanter, Kristina Šmigun-Vähi, Allar Levandi, Indrek Sei, Rivo Vesik, Andres Sõber, Tõnu Endrekson, Anna Levandi, Gert Kullamäe, Jaan Kirsipuu, Marko Kristal, Raio Piiroja, Rauno Pehka, Riho-Bruno Bramanis, Andres Oper, Sixten Sild, Tanel Leok jpt.

Taavi Sumbergi raamatu esitlus toimub 8. mail kell 18 Solarise Apollos. Esmaesitlusel on kohal ka sportlased Gerd Kanter, Allar Levandi, Indrek Sei, Kristina Šmigun-Vähi ja Ragnar Klavan, kes räägivad oma kogemustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles