Ühendkuningriigi kuningas Charles III soovitab 5 raamatut elust ja ajaloost (1)

Raamatuportaal
Copy
Ühendkuningriigi kuningas Charles III.
Ühendkuningriigi kuningas Charles III. Foto: Hugo Burnand/BUCKINGHAM PALACE/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigi kuningas Charles III jagab kuninganna Camilla heategevusliku raamatuklubi The Queen's Reading Room vahendusel oma lugemissoovitusi. Üks kuninga lemmikteos on ka eesti keelde tõlgitud.

Robert Harris «Lustrum» (Cicero triloogia II raamat)

Kuningas Charlesi sõnul Robert Harris üks köitvamaid jutuvestjaid. «Hiilgava kujutlusvõimega ajaloo ja ilukirjanduse kombinatsioon originaalsete kirjade, kõnede ja Cicero eluaegsete sündmuste kirjeldustega on järjekordne vastupandamatu meistriteos, mis toob hoiatuse ajaloost,» soovitab ta.

Adam Zamoyski «Napoleon»

«Kaunilt kirjutatud ja kohati sümpaatne portree tähelepanuväärsest, põnevast ja andekast mehest, kelle ülbus lõpuks hävitas,» kirjeldab kuningas Charles.

Jonathan Dimbleby «The Battle of the Atlantic» (Atlandi lahing)

Kuninga selgitusel on tegu käestpandamatu ja kaasahaarava kirjeldusega surmavast konfliktist, mis oleks peaaegu lõpetanud Suurbritannia lootused võita Teine maailmasõda. «Selle muutsid veelgi haaravamaks autori pidevad viited Saksa arhiivimaterjalidele,» märgib ta.

William Blacker «Along the Enchanted Way» (Mööda nõiutud teed)

Kuninga kirjeldusel on tegu sügavalt liigutava jutustusega haruldasest ning kiiresti kaduvast Transilvaania eluviisist.

Martha Gellhorn «Travels With Myself And Another»

Ameerika reisikirjanik Martha Gellhorn kirjutab kuninga sõnul oma mälestusteraamatus kohati väga naljakalt reisidel toimunud ebaõnnestumistest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles