Ajakirjanik pani kassi kabet mängima ja orava jalgrattaga sõitma

BNS
Copy
Margus Haav.
Margus Haav. Foto: Marko Saarm/Sakala

Ajakirjanik ja kultuurikriitik Margus Haav avaldas lasteraamatu «Hundiema ühepajatoidu saladus», raamatu illustreeris Tuulike Kivestu-Rotella.

Margus Haav, «Hundiema ühepajatoidu saladus»
Margus Haav, «Hundiema ühepajatoidu saladus» Foto: Koolibri

«Hundiema ühepajatoidu saladus» koondab ühiste kaante vahele sületäie krutskitega loomajutte. Raamatust saab muu hulgas teada, millest unistavad siilipoiss Sass ja tigu Sullivan, mida kass Tiiu ja karihiir Joosep öösiti teevad ning kuidas lõvi Gurrumul ühe vägeva laaneorkestri kokku paneb.

Margus Haav (1969) on ajalehe Sakala kultuuritoimetaja, muusikakriitik, pühendunud ajaloohuviline ja Viljandi kultuuriakadeemia lektor. Postapokalüptiline debüütromaan «Kuidas lõhnab kuri» (2016) rändas tulevikumaastikel, autobiograafiline «Alumiiniumist kurgid» (2020) vaatas tagasi minevikku. Esimese raamatu tegevus oli kõik välja mõeldud, teises kirjeldatu kõik päriselt juhtunud. «Hundiema ühepajatoidu saladus» sisaldab lugusid, millest osa on varem ilmunud Sakalas, osa mitte. Kirja pandud on need siis, kui autori kaks poega olid veel väikesed.

Rohkete illustratsioonidega raamat ilmus kirjastuses Koolibri. Raamatu esitlused on plaanis nii Viljandis kui Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles