Kirjandusfestivali HeadRead eesti kirjanduse kavas on uusi talente, muusikat ja mõttevahetusi

Raamatuportaal
Copy
Tammsaare pargis avatud näitus.
Tammsaare pargis avatud näitus. Foto: Dmitri Kotjuh

HeadRead 2023 eesti kava toob Tallinnas kirjandussõpradeni kohtumisi värskete häältega eesti kirjanduses ja jututube graafilisest romaanist raamatute kogumiseni.

Nagu tavaks, avaneb kirjandusfestival noorte talentide esitluskavadega. Kolmapäeval, 24. mail saab Kirjanike Majas kuulata Jelena Skulskaja teatristuudio „Poeesia sõpruskond” etteastet ja Vanalinna Hariduskolleegiumi lavakava; kohvikus Maiasmokk esinevad Aime Hansen jaKirjanike Liidu noored; Tallinna Keskraamatukogus vestlevad Igor Kaasik, Joonas Sildre ja Mari Laaniste graafilise romaani tõusvast populaarsusest; Eesti Lastekirjanduse Keskuses esinevad Liis Sein, Kadri Kiho ja Juhan Voolaid.

Neljapäev, 25. mai toob Kirjanike Maja musta laega saali Anti Saare ja Kadri-Ann Sumera, Aidas esinevad noored luuletajad ja Tallinna Keskraamatukogus räägivad kirjanduse kogumisest Hillar Sein, Jaak Urmet ja Vallo Kepp; Eesti Lastekirjanduse Keskuses astuvad üles Tiina Laanem, Maarja Kangro ja Anti Saar; Kirjanike Maja eest stardib Elle-Mari Talivee juhitud kirjanduslik kõrtsituur.

Reedel, 26. mail vestlevad Kirjanike Majas Eero Epner ja Maarja Undusk; Kellerteatris saab nautida stiiliharjutusi eesti kirjandusega ja kuulata Tuuli Vellingu loomingut; Rootsi-Mihkli kirikus algab kell 18 luulemissa «Eha valgus», mis on seekord pühendatud tõlkija, kirjastaja ja kultuuriedendaja Eha Vaini mälestusele.

Laupäeva, 27. mai eesti kavast võib välja tuua Lilli Luugi ja Carolina Pihelga kohtumise Kirjanike Majas ning naisluule kava Nice-luule vol 2 Aidas. Kuku Kultuuritornis esineb soolokavaga Jan Kaus ja kontserdi annab Lonitseera. Ajaloo- ja kirjandusetundja Josef Kats korraldab jalutuskäike Tallinna vanalinna fassaadide teemal.

Eesti Noorsooteatri näitlejad esitavad aga linnaruumis Anton Hansen Tammsaare dialooge, mõtisklusi ja monolooge Noorsooteatri uuest suvelavastusest «Hingest ja südamest».

Pühapäeval, 28. mail võib Kirjanike Majas kuulata Piret Põldveri ja Keiu Virro jutuajamist ning keskpäeval esinevad Ukraina kultuurikeskuse hoovis Ukraina-Arkaadia luulekavaga Kätlin Kaldmaa, Veronika Kivisilla, Katja Novak, Anna Verschik ja Igor Kotjuh.

Juba aprilli lõpust näeb Tammsaare pargis Dmitri Kotjuhi fotonäitust Eesti kirjanikest, näitus on üleval 6. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles