ÖÖraamatukogu kestab sel kevadel kauem kui kunagi varem

Raamatuportaal
Copy
TÜ raamatukogu.
TÜ raamatukogu. Foto: Margus Ansu

Ööraamatukogu saab tänavu 20-aastaseks ning selle puhul kestab projekt kauem kui kunagi varem - koguni viis nädalat. Lisaks pikemale lahtiolekuajale pakutakse tudengitele selle perioodi jooksul ka meelelahutuslikke tegevusi. ÖÖraamatukogu avatakse esmaspäeva, 15. mai õhtul kell 21.00 avaüritusega Tartu ülikooli raamatukogu fuajees ning projekt kestab kuni 16. juunini.

Kuigi praegusel ajal keskenduvad tudengid eelkõige õppimisele, korraldavad üliõpilasesindus ja ülikooli raamatukogu sel perioodil mitmeid üritusi. «Seekordne ÖÖraamatukogu on tähtsa sünnipäeva puhul tavalisest oluliselt sündmusterohkem,» rääkis ülikooli raamatukogu teenindusosakonna juhataja Olga Einasto ja lubas, et viiel nädalal jagub erinevaid tegevusi kõigile. «Koostöös üliõpilasesindusega toimuvad näiteks reedeti stiiliõhtud ning ülikooli nõustamiskeskus pakub mitmel päeval töötubasid, kus juhendatakse, kuidas stressirohkel perioodil õppimisega toime tulla,» lisas Einasto.

Üliõpilasesinduse aseesimees Siret Siim kutsus üles tudengeid ÖÖraamatukogu projektist osa võtma. «Mul on hea meel, et tähtsa juubeli puhul on tudengitel pikema ajaperioodi jooksul võimalik raamatukoguga lähemalt tutvuda ning ma loodan, et nad seda võimalust ka kasutavad,» rääkis Siim. Lisaks kutsus üliõpilasesinduse aseesimees üles tudengeid osalema 15. mai õhtul avaüritusel, kus lisaks sõnavõttudele pakutakse kohaletulnutele ka kringlit.

ÖÖraamatukogu perioodi jooksul on igal nädalapäeval oma temaatika. Esmaspäeviti viib Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) läbi tervisenurka, kus kuuleb kõikidele tudengitele suunatud põnevaid meditsiiniteemalisi loenguid, teisipäeviti on üliõpilastel külas Abi- ja Teraapiaühingu seltsivad lugemiskoerad, kolmapäeviti peavad miniloenguid erinevad 2022. aasta aastaõppejõud, neljapäeviti on taas külas teraapiakoerad ning reedeti toimub stiilipäev. Lisaks leiab kogu ÖÖraamatukogu perioodi ajal aset orienteerumismäng «ÖÖorientiir», kus osalised peavad vihjete abil otsima raamatukogus üles erinevaid kohti ning vastama küsimustele.

Esmaspäevast reedeni on ÖÖraamatukogu avatud hommikul kella 09.00st kuni 00.00ni, nädalavahetustel kella 12.00st kuni 18.00ni õhtul. Ööraamatukogu kestab 16. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles