Imbi Paju esitleb uut raamatut «Kirjanduskliinik»

Raamatuportaal
Copy
Kirjanik Imbi Paju.
Kirjanik Imbi Paju. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval, 17. mail kell 18 toimub Kadrioru Galeriis Imbi Paju raamatu «Kirjanduskliinik» esmaesitlus. Raamatuesitlusel ei puudu ka üllatused – sündmus algab Imbi Paju ja kunstniku ning muusiku Lotte Jürjendali performance'iga «Ma näen Sind oma silmades». Raamatu autori Imbi Pajuga vestlevad teose teemadel kirjandusteadlane Leena Käosaar ja kirjanik Hasso Krull.

Imbi Paju, «Kirjanduskliinik».
Imbi Paju, «Kirjanduskliinik». Foto: Raamat

Imbi Paju on kirjanik, ajakirjanik ja filmirežissöör, kes on kirjutanud uue teose «Kirjanduskliinik» alapealkirjaga «Mida tähendab olla inimene». Raamatu autor on olnud mõtte ja esseistliku kirjanduse viljeleja, kes loob läbi mälu, ajaloo ja kultuuri psühholoogilist ja poeetilist geograafiat. Nii on ka uues raamatus tugev psühhoanalüütiline mõõde, tugeva bibilioteraapilise sõnumiga, mis toetab inimest praeguses segadust tekitavas ajas.

Imbi Paju sai rahvusvaheliselt tuntuks raamatu ja dokumentaalfilmiga «Tõrjutud mälestused». Raamat ilmus 9 keeles ja valiti 2021. aastal Soomes kaasaja kirjandusklassika hulka.

««Kirjanduskliinikus» olen ma erinevate kirjandusteoste kaudu loonud ruume, kus empaatilises, kaastundlikus ja emotsionaalse intellektuaalsuse õhustikus tegeleda meie isiklike ja kollektiivsete haavade, mälu ja ajalooga. Mõelda oleviku ja tuleviku, keskkonna ja looduse, elamisjulguse ja armastuse üle,» sõnab Imbi Paju. «Olen mõelnud, mõtestanud ja kirjutanud nii, et tekiks kirjanduslikul viisil aset leidev kokkusaamine, sümboolne gravitatsioonijõud, mis tõmbaks inimesi üksteise poole, looks usaldust, tooks kaasa taipamisi, avanemisi ja sümboolseid uuestisünde, mis annavad julguse küsida: «Kes ma olen? Kes inimene on?». Ning annaks lugedes tunde, et oleme hoitud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles