Aiakujundaja Maria Palusalu õpetab praktilises raamatus, kuidas vähese vaevaga ilus aed luua

Raamatuportaal
Copy
Maria Palusalu ja Palusalu aed Kungla talus Põlvamaal.
Maria Palusalu ja Palusalu aed Kungla talus Põlvamaal. Foto: Arvo Meeks

Aiakujundaja Maria Palusalu on veendunud, et Eestil on väga suur potentsiaal tõusta juhtivate aiandusriikide kõrvale, seepärast otsustas ta panna kokku raamatu, mis annab aiaomanikele täpse süsteemi, kuidas luua ilus ja hiljem vähem hoolt vajav aed.

Maria Palusalu, «Naadimetsast paradiisiks».
Maria Palusalu, «Naadimetsast paradiisiks». Foto: Raamat

«Kes meist ei tahaks kaunist aeda, mille nimel ei peaks pidevalt nii hullusti pingutama, et ninast veri väljas?! Kuidas on võimalik, et ühel aiaomanikul on imeline aed ja ta ei tee peaaegu terve suvi mitte midagi selle ilusana püsimiseks ja teine teeb aias iga päev midagi, aga ikka pole soovitud tulemust saavutanud? Sellest kõigest ma kirjutan enda trükisoojas raamatus «Naadimetsast Paradiisiks»,» sõnab autor ja kutsub oma raamatu esitlusele, mis toimub 18. mail kell 17.30 Tartu Lõunakeskuse Apollos.

Ilus aed ei teki Maria Palusalu selgitusel sugugi juhuslikult. Selle saavutamiseks peab läbima mitu väga olulist etappi, mis panevad kogu ilule ja hilisemale hooldusvajadusele aluse. Kui juba eos põhireegleid eirata, ei ole ka head tulemust loota. Ka sellest räägib ta raamatus põhjalikumalt.

Raamatus «Naadimetsast paradiisiks ehk kuidas saada silmapaistvat ja vähe hoolt nõudvat aeda» on seitsmest osast koosnev mudel, mis otseselt mõjutab seda, kui palju või vähe hoolt aed vajab ja kuidas see välja näeb. Neid etappe järgides ei jää autori kinnitusel edu tulemata, sest see on toimiv ja sadu kordi läbi proovitud viis rajada ilus ja vähem hoolt nõudev aed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles