Raamatukoguhoidjad kogunevad kongressile «Raamatukogu on tulevik»

Raamatuportaal
Copy
Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esimees Tuuliki Tõiste.
Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esimees Tuuliki Tõiste. Foto: Margus Ansu

18.-19. mail 2023 toimub Viimsi Artiumis moto «Raamatukogu on tulevik» valguses Eesti raamatukoguhoidjate XII kongress.

Visioonidokumendi «21. sajandi raamatukogu» sõnastuses on Eesti raamatukogude missiooniks kujundada inimeste lugemisharjumusi, toetada elukestvat õpet ja säästlikku mõtteviisi ning pakkuda ligipääsu informatsioonile, teadmistele ja kultuurile. Et kõikide väljakutsetega toime tulla arutletakse raamatukoguhoidjate suurfoorumi arutelupaneelis muuhulgas ka selle üle, milliseid oskusi raamatukoguhoidjad täna ja homme vajavad.

«Raamatukoguhoidjad töötavad selle nimel, et raamatukoguteenus oleks kättesaadav kõikidele Eesti inimestele hoolimata asukohast või sotsiaalmajanduslikest võimalustest. Raamatukogul on tulevikku, kui ta avatud ruumina on paigaks, kus kohtuvad erinevad inimesed ja vaatenurgad, mis soodustavad suhtlust, aitavad luua suhteid ja seeläbi kogukonnatunnet. Kas Eesti on valmis sellise demokraatliku ruumina põlistatama raamatukogusid?» küsib Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esimees Tuuliki Tõiste.

Kolleegid Hollandist, Soomest ja Lätist tutvustavad uue põlvkonna raamatukogudes pakutavaid teenuseid ning jagavad uuenduslikke ideid tuleviku raamatukogu kujundamiseks. Oma ala spetsialistid Eestist vaatlevad raamatukogusid ja nende rolli oma eriala vaatenurgast: tulevikuraamatukogu arengutest, teenustest ja rollist ühiskonnas räägivad Raul Rebane, Anu Masso, Merilin Piipu ja Kairi Tilga.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tähistab kongressiga sajandi möödumist asutamisest ja 35. aasta möödumist tegevuse taastamisest laulva revolutsiooni päevil, ülevaate ühingu minevikust ja tulevikust annavad Katre Riisalu ja Tuuliki Tõiste ning ühingu noorteklubi.

Koostöös kultuuriministeeriumiga tunnustatakse 18. mail pidulikult aasta raamatukoguhoidjaid 2022. Auhindade andmist toetab Kultuurkapital.

Raamatukoguhoidjate kongressi «Raamatukogu on tulevik» korraldab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) ning seda toetab kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles