Moelooja Diane von Furstenberg soovitab 3 raamatut tugevatelt naisautoritelt

Raamatuportaal
Copy
Belgia moelooja Diane von Furstenberg.
Belgia moelooja Diane von Furstenberg. Foto: John Thys / AFP/Scanpix

Belgias sündinud moekunstnik Diane von Furstenberg on tuntud julgete mustrite ja väljakutsuva disaini poolest.

Diane von Furstenberg on alati püüdnud toetada ja jõustada teisi naisi ning oma raamatuklubi kaudu jagab ta iga kuu naiskirjanike lugemissoovitusi. Kord olevat ta öelnud: «Ma ei teadnud, mida ma teha tahan, aga ma teadsin, milline naine ma olla tahan.»

Siin on Diane von Furstenbergi kolm lemmikraamatut, mida saab raamatukogust laenutada. Esimene neist on tõlgitud ka eesti keelde.

Simone de Beauvoir, «Teine sugupool»

«Simone de Beauvoir oli intellektuaal, kirjanik, eksistentsialist ja filosoof. Ma tõesti imetlesin teda,» ütleb von Furstenberg. «Ma ei mäleta, et oleksin «Teise sugupoole» ühe jutiga läbi lugenud - ma uurisin ja analüüsisin seda - aga sel oli väga tugev mõju. Tal oli ka naisena suur mõju. Ta kirjutas naiste rõhumisest, vabadusest ja mehe võimust üle olemisest. Kõik taandub võrdsusele.»

Isabel Wilkerson, «Caste»

«Tema juures meeldib mulle kõige rohkem see, et ta kirjutab suurepäraselt, kuid selles on ka teatavat erapooletust, mis on väga võimas. Ta ei ole kunagi emotsionaalne,» märgib von Furstenberg ja lisab, et kõikide tema soovitatud naisautorite teoste oluliseks teemaks on tugevus.

Rachel Maddow, «Blowout»

«Mulle meeldib, et Rachel Maddow on vihane, ta on aktivist, ta on vali ja ta ei karda,» kiidab moelooja. «Ta on väga intelligentselt vihane - ta tõestab oma argumente ja uurib asja. Ma valisin temalt soovitamiseks selle raamatu, sest aktivism on ebavõrdsuse, väärkohtlemise ja vägivalla vastu võitlemisel väga tähtis.»

Allikas: Radical Reads

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles