Kolme lapse ema avaldas vahva pildiraamatu, mis aitab lasteaiaeluga rõõmsalt alustada

Raamatuportaal
Copy
«Lood Pajulinnu lasteaiast».
«Lood Pajulinnu lasteaiast». Foto: Erakogu

Pajulinnu lasteaia lood on päriselt sündinud. Mitte küll Pajulinnu lasteaias, sest see on välja mõeldud, aga ühes sarnases lasteaias, mis asub samuti metsatuka sees, kus lastel on suur hoov ja võimalus oma fantaasial lennata lasta.

«Sellises lasteaias käis ka üks minu tütardest, tuues juttudena koju kaasa nii naljakad ja lõbusad lood kui ka päevamured ja äpardumised. Temaga juhtus alati midagi. Kord oli kombekas päeval tehtud mudasuppi täis või vajasid püksipõlved liiga uljast rattasõidust korralikku parandustööd. Pärast loomade varjupaiga külastamist tuli aga last lohutada ja selgitada, miks loomad on jäänud koduta ning miks me ei saa neid kõiki endale võtta. Tütre lennukad jutud joonistasin ajapikku paberile ja hiljem lisasin ka tekstid. Nii tema kui tema sõbrad vaatasid ja lugesid neid väga meelsasti. Nii tekkiski mõte, et ehk võiks neid lugusid rohkemategi lastega jagada ning päris raamatuna välja anda,» räägib Kristel Lind. «Panin need lood kirja selleks, et aidata ka teistel lapsel oma lasteaiaeluga rõõmsalt alustada. Kuna algus võib olla raske, aitavad lühikesed lõbusad lood paremini sisse elada.»

Kristel Lind, «Lood Pajulinnu lasteaiast».
Kristel Lind, «Lood Pajulinnu lasteaiast». Foto: Raamat

Raamatu «Lood Pajulinnu lasteaiast» 26 lühilugu kirjeldavad, mida põnevat lasteaias ühes aastaringis võib toimuda. Tegelased õpivad liiklema, möllavad nii lumes kui plärtsivad porilompides, kutsuvad isad ja vanaisad külla, õpivad uisutama ja laval esinema ning teevad lõbusaid vempusidki. Juhtub kõike – saab nalja, aga vahel läheb mõni asi ka untsu.

Pajulinnu lasteaia lood sobivad juba päris pisikestele. Koos pilte vaadates ja tekste ette lugedes saab lapsevanem selgitada, mis on lasteaed ja mida lõbusat seal tehakse. Kuuldud teksti põhjal võib koos arutada, kes mida pildil teeb. Suuremad ja osavamad saavad ka lugemist harjutada, näiteks laste nimesid kokku veerides. Ja kes on juba eriti tubli, võib proovida ka teksti lugeda.

Raamatu avaldas Koolibri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles