Eesti Kirjandusmuuseum kutsub muuseumiöö raames majja seiklema

Raamatuportaal
Copy
Eesti kirjandusmuuseum.
Eesti kirjandusmuuseum. Foto: Kristjan Teedema

20. mail toimuva muuseumiöö 2023 raames, mis kannab seekord pealkirja «Öös on liikumist», kutsub Eesti Kirjandusmuuseum huvilisi liikuma mööda oma väärika maja pikki koridore ja ilusaid treppe, kiikama kaunitesse lugemissaalidesse ja piiluma nii mõnessegi ametiruumi.

Majas ringi liikudes saavad külalised vastata mängulistele küsimustele ning tähelepanelikematele on magusad auhinnad.

Külalistele on loodud ka võimalus täita «Unistuste kartoteek», kuhu saab kirja panna oma salajasemad soovid ja unistused, mis hiljem arhiveeritakse. Publikule on avatud on ka erinevad näitused, mida on võimalik külastada.

Muuseumiööl saab tutvuda näitustega «Artur Alliksaar. 100 pühendatud sõna», «Mängud ja mängulisus Eesti Rahvaluule Arhiiv fotodel», muuseumiöö teemalise näitusega arhiivraamatukogu varamust ning äsja avatud Eesti Huumorimuuseumi väljapanekuga.

Kell 18.15 tutvustab muuseumi fotoarhivaar Enn Kalev Tarto näitust «Mäng ja mängulisus Eesti Rahvaluule Arhiivi fotodel», seejärel tutvustab Kristi Metste kultuuriloolisest arhiivist näitust «Artur Alliksaar. 100 pühendatud sõna».

Kell 19.15 on hea võimalus liikuda ja muusikat nautida - Getter, Mathilda ja Natali kutsuvad külalisi pärimuslike mängude ja tantsude õpituppa.

Peale õpituba, kell 20.15, on külalistel võimalik vestelda Tartu linnakirjanik Mart Kivastikuga, vestlusringi juhib kirjandusteadlane Marin Laak.

Õhtu lõpetab kell 21.00 toimuv Lilla Daami ringkäik, kuhu palutakse eelnevalt registreeruda. Sissepääs muuseumisse on tasuta, uuri lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles