Tänavune luulemissa on pühendatud tõlkija ja kultuurivahendaja Eha Vainu mälestusele

Raamatuportaal
Copy
Eha Vain.
Eha Vain. Foto: Arvo Meeks

Kirjandusfestivali HeadRead kava üks traditsioone on luulemissa, mis toimub tänavu 26. mail kell 18 Rootsi-Mihkli kirikus. Luulemissa on pühendatud sündmuse algataja Eha Vainu mälestusele.

Eha Vain (1954–2021) oli Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurisekretär. Eha eestvedamisel hakati 2000. aastate alguses korraldama Tallinna esimest suurema mahuga rahvusvahelist kirjandussündmust – Põhjamaade Luulefestivali, mis tõi siia mitmeid Norra, Rootsi, Taani, Islandi, Soome ja Fääri saarte luuletajaid ning ajapikku laienes see ka Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa poeetidele.

Põhjamaade Luulefestivalilt on pärit HeadReadi üks keskseid traditsioone, luulemissa, mis toimus aastaid pühapäeviti Niguliste muuseumis. Tänavusel festivalil toimub luulemissa Rootsi-Mihkli kirikus.

26. mail kl 18 tulevad Põhjamaade Ministrite Nõukogu eestvedamisel esinema nimekad põhjanaabrite autorid: Rootsi prosaist ja luuletaja Eva Runefelt, Soome kirjanik ja näitleja Susanne Ringell ning Soome luuletaja Juha Kulmala. Muusikat teevad Villu Veski, Tiit Kalluste ja Kaisa Kuslapuu. Eha tõlkeid esitavad näitlejad Toomas Tross, Haide Männamäe ja Rain Simmul. Eeva Park ja Jan Kaus loevad ette oma pühendusluuletused, lisaks esitavad oma loomingut ka Triin Soomets ja Indrek Hirv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles