TEE RAAMATURIIULIS RUUMI ⟩ Raamatute kogumise kampaania jõuab Narva

Raamatuportaal
Copy
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus.
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus. Foto: Tiiu Linnard

Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu korraldab sel nädalal Narva Keskraamatukogus raamatute kogumise kampaaniaüritust «Anna raamatule uus elu». Kogumiskastid ootavad raamatuid kuni laupäevani, 27. maini. Laupäeval toimub teabe ja raamatute kogumise päev, kus on kohal ka hoiuraamatukogu meeskond.

Narva Keskraamatukokku võib üleliigseid raamatuid viia käesoleva töönädala jooksul ning ka laupäeval, 27. mail. Kogumiskastidesse oodatakse neid raamatud, millele on soov leida lugeja ja anda uus elu. Raamatud peaksid olema sedavõrd heas korras, et neid saab edasi anda. Kõik annetajad saavad ka ise kogumiskastidest meelepärast kirjandust leida.

Eriti oodatakse järgmiste autorite teoseid: Ilmar Tomusk, Eno Raud, Aino Pervik, Lena Lilleste, Diana Leesalu, Henno Käo, Jaan Kross, Andrus Kivirähk, samuti J. K. Rowling ja Astrid Lindgren. Nende viimati nimetatud autorite venekeelsed teosed on väga oodatud linnaraamatukogudes üle Eesti.

Hoiuraamatukogust uuritakse alatasa ka konkreetsete raamatute kohta. Koolid ja rahvaraamatukogud on küsinud järgmisi teoseid: William Shakespeare «Romeo ja Julia», Eduard Vilde «Pisuhän»“, George Orwell «1984» ja «Loomade farm», Friedrich Reinhold Kreutzwald «Eesti rahva ennemuistsed jutud», Mihhail Bulgakov «Meister ja Margarita», Margus Karu «Nullpunkt», Tove Jansson «Muumitroll».

Laupäeval, 27. mail kell 12 –15 on Narva Keskraamatukogus oma telgiga kohal ka hoiuraamatukogu meeskond, mille liikmed jagavad kohale tulnutele ka uusi, kirjastustelt hoiuraamatukogule üle antud raamatuid.

Raamatute kogumiskampaania «Anna raamatule uus elu» toimus viimati Tartu Linnaraamatukogus, kust hoiuraamatukogu meeskond kogus kokku üle 7000 trükise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles