Selgusid aasta parimad raamatukoguhoidjad

Raamatuportaal
Copy
Selgusid aasta parimad raamatukoguhoidjad
Selgusid aasta parimad raamatukoguhoidjad Foto: Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) peab oluliseks märgata ja tõsta esile raamatukoguhoidjaid ning tunnustada raamatukogudes aasta jooksul tehtut.

Pidulik Aasta raamatukoguhoidja 2022 tunnustusõhtu toimus Eesti raamatukoguhoidjate XII kongressi raames 18. mail Viimsi Artiumis. Tunnustusi jagab ERÜ koostöös kultuuriministeeriumiga, auhindade andmist toetab Kultuurkapital. Laureaadid valis esitatud kandidaatidest ERÜ juhatus ja eelmise aasta tegevuste eest said tunnustatud järgmised inimesed:

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu teenetepreemia 2022 pälvisid Linda Jahilo Tartu Linnaraamatukogust väljapaistva panuse eest kultuurisündmuste korraldamisel ja raamatukogude hea maine kujundamisel ning Heinike Sinijärv pikaajalise sihipärase ja vastutustundliku töö eest raamatukogunduse arendamisel Pärnu Keskraamatukogus.

Parim noor raamatukoguhoidja Kelli Pullisaar on loonud Tallinna Keskraamatukogule TikToki kanali, milles postitatud videod on aidanud raamatukogu tegemisi ja lugemissoovitusi eelkõige just noortele lähemale tuua.

Aasta lasteraamatukoguhoidja Merle Tanilsoo on algatanud ja koordineerinud Tallinna Keskraamatukogus arvukaid uuenduslikke lugemisprogramme ning -väljakutseid lastele ja noortele.

Aasta maaraamatukoguhoidjat Riina Belovi Luunja raamatukogust tunnustati lugemise propageerimise ning innustunud tegevuse eest kirjanduse ja raamatute tutvustamisel.

Aasta kooliraamatukoguhoidja Sirje Riitmuru on Kose Gümnaasiumi raamatukogu kujundanud kaasaegseks õpikeskuseks ja koolikeskkonna osaks ning ühendanud üle-eestiliselt valdkonnaspetsialiste ERÜ kooliraamatukogude sektsiooni juhina.

Auhind aasta tegu linnaraamatukogus anti Pärnu Keskraamatukogule erivajadustega klientide raamatuklubi korraldamise eest, kohtumiste sari raamatukogus parandab oluliselt inimeste elukvaliteeti, laiendab silmaringi, suurendab nende iseseisvust ning lisab ellu uusi väärtusi.

Aasta teoga erialaraamatukogus tunnustati Tartu Ülikooli Kliinikumi meditsiiniinfo keskuse ja Tallinna Ülikooli töörühma e-kursuse «Infokirjaoskus meditsiinis» läbiviimise ja e-raamatu koostamise eest.

Aasta teoga teadusraamatukogus tunnustati Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogu töörühma teadusandmete repositooriumi TalTechData arendamise eest.

Raamatukogude sõbrad on Ragnar Siil ja Jorma Sarv loomemajanduse ja kultuuripoliitika mõttekojast Creativity Lab. Ragnar ja Jorma on raamatukogude tõelised sõbrad – nad on oma südameasjaks võtnud Eesti raamatukogude arendamise ja viimise 21. sajandi tasemele.

ERÜ Ajakirjandusauhinnaga 2022 tunnustati ajalehe Tartu Postimees toimetust positiivse hoiaku ja toetava suhtumise eest raamatukogudesse, aga ka 2022. aastal ellu viidud artiklisarja eest Tartu Ülikooli raamatukogu elust ja tegemistest.

Tunnustused avalikustati Aasta raamatukoguhoidja 2022 tunnustusõhtul, 18. mail 2023, mil Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tähistas 100 aastat organisatsiooni loomisest ja 35 aastat taasloomisest. Raamatukoguhoidjaid on tunnustatud järjepidevalt alates 1990. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles