Festivali HeadRead raames on avatud uued illustratsiooninäitused

Raamatuportaal
Copy
Oksana Drachkovska illustratsioon.
Oksana Drachkovska illustratsioon. Foto: Oksana Drachkovska

Alates 23. maist on Eesti Lastekirjanduse Keskuses avatud kahe kunstniku isikunäitused, milledel saab näha ukraina illustraatori Oksana Drachkovska ja hispaania koomiksikunstniku Paco Roca töid.

Festivali Head Read raames esineb Oksana Drachkovska lastekirjanduse keskuses reedel, 26. mail koos Indrek Koffiga, kellega ta avaldas kakskeelse raamatu «Kes võidab?» (kirjastus Härra Tee ja Proua Kohvi, 2023). Tema isikunäitust saab vaadata keskuse illustratsioonigaleriis.

Indrek Koff, «Kes võidab?»
Indrek Koff, «Kes võidab?» Foto: Raamat

Illustraator Oksana Drachkovska (1987) on lõpetanud Lvivi Riikliku Kunstiakadeemia maali eriala. Oma karjääri jooksul on ta teinud koostööd paljude kirjastuste ja ajakirjadega ning loonud ka kommertsillustratsioone ettevõtetele üle maailma. 2016. aastal pälvis ta Gaude Polonia (Poola) ja SAIA (Slovakkia) stipendiumid. Aastal 2020 võitis tema illustreeritud raamat «Hüppamatu jänku ja tema vapper ema» Lvivi raamatumessil 6-8-aastastele lastele mõeldud raamatute kategoorias parima kirjanduse auhinna. Aastatel 2021, 2022 ja 2023 oli ta Bologna lasteraamatumessi illustratsioonivõistluse finalist.

Oksana suurimaks inspiratsiooniallikaks on loodus, maastikud ja reisid. Üle kõige meeldib talle töötada raamatutega, milles on poeetiline meeleolu ja mäng metavormiga.

Lastekirjanduse keskuse trepigaleriis on üleval isikunäitus hispaania kunstnikult Paco Rocalt (1969), kes on õppinud Valencia kunsti- ja disainikoolis ja tegutseb peamiselt koomiksikunsti vallas. Roca koomikseid on tõlgitud paljudesse keeltesse ja ta on pälvinud rohkesti tunnustust erinevate auhindade näol nii Hispaanias kui välismaal. Illustraatorina on ta teinud kaastööd ajalehtedele El País, Il Corriere Della Sera jpt, aga ka vabaühendustele Greenpeace, Piirideta Arstid, Punane Rist jne.

Näitusel saab näha valikut Paco Roca koomiksitest, millest osad on loodud Guillermo Corral Van Damme graafilise romaani «Musta Luige aare» jaoks, mis ilmus hiljuti eestikeelsena kirjastuselt Varrak.

Näitused jäävad avatuks 3. juunini ja neid saab külastada keskuse lahtiolekuaegadel E-R 10-18, L 11-16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles