LUGEJAD SOOVITAVAD 5 eneseabiraamatut, mis päriselt aitavad

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Möödunud nädalaga sai läbi raamatuportaali eneseabiraamatute lugejamäng, milles palusime lugejatel soovitada enda arendamiseks ja harimiseks loodud väärt raamatuid, millest ka päriselt kasu on. Siin on valik teoseid, mida raamatuportaali lugejad teistelegi soovitavad.

«Neli kokkulepet» Don Miguel Ruiz
«Neli kokkulepet» Don Miguel Ruiz Foto: Raamat

Riina soovitab: Don Miguel Ruiz, «Neli kokkulepet»

Mulle meeldib väga Don Miguel Ruizi raamat «Neli kokkulepet. Tolteegi tarkuseraamat». Need kokkulepped on järgmised:

1) Ole oma sõnades laitmatu.

2) Ära võta midagi isiklikult.

3) Ära tee oletusi.

4) Anna endast alati parim.

Kes meist ei teaks tunnet, et kunagi pole võimalik kõigi meele järgi olla või ei süüdistaks ennast asjade pärast, mida pole enam võimalik muuta? Kõige rohkem kõnetab mind kolmas punkt, kipume tegema oletusi teiste inimeste käitumise kohta, palju lihtsam on küsida ja vestelda. Nii mõnedki arusaamatused jäävad olemata.

***

Luule Viilma, «Ellujäämise õpetus».
Luule Viilma, «Ellujäämise õpetus». Foto: Raamat

Anneli soovitab: Luule Viilma, sari «Ellujäämise õpetus»

Ma ei ole suur eneseabiraamatute lugeja, kuid kunagi sai loetud Luule Viilma «Ellujäämise õpetuse» kõiki osi. Need raamatud kõnetasid mind, panid mõtlema ja paljudele probleemidele teise pilguga vaatama. See lugemine on mõtlemist muutev, põhirõhk on andestamisel. Ma ei tea, kas need just eneseabiraamatute hulka kuuluvad, kuid minule olid nad abiks ja seetõttu soovitan ka teistele.

***

Ingrid soovitab: Helen Kennerley, «Võit lapsepõlvetraumade üle»

Soovitan Helen Kennerley raamatut «Võit lapsepõlvetraumade üle». See raamat on küll ilmunud 2000. aastal, aga soovitan, kuna mina olen sellest raamatust abi saanud. See raamat annab ülevaate probleemidest, mille juured on tõenäoliselt lapsepõlves.

Uuri, kuidas on võimalik luua terveid ja täisväärtuslikke suhteid täiskasvanuna. Raamat loob samm-sammulise kognitiiv-käitumisteraapial põhineva eneseabiprogrammi.

***

Jonice Webb ja Christine Musello, «Üksindusse jäetud».
Jonice Webb ja Christine Musello, «Üksindusse jäetud». Foto: Raamat

Liis soovitab: Jonice Webb ja Christine Musello, «Üksindusse jäetud»

See raamat ei räägi läbielamistest ja mälestustest sinu lapsepõlves, vaid aitab teadlikuks saada asjadest, mis ei toimunud ja mida sa ei mäleta. Sest sellel, mis ei toimunud, võib sinu kujunemisel olla suurem mõju kui sellel, mis toimus.

Lindsay C. Gibson, «Emotsionaalselt ebaküpsete vanemate pärand»

Kui sa kasvasid üles emotsionaalselt ebaküpse, kättesaamatu või egoistliku vanemaga, oled ilmselt läbi elanud nii üksindust, reedetust, hülgamist kui ka viha.

Oma lapsepõlvele tagasi vaadates saad aru, et sinu emotsionaalsete vajadustega ei arvestatud, sinu tundeid ei võetud tõsiselt ja tõenäoliselt olid sa sunnitud juba varakult täiskasvanuks saama, et oma vanemate käitumisest põhjustatud probleemidega toime tulla.

Seda raamatut lugedes saad teada, kust on pärit lapsepõlves kogetud hüljatustunne, segadus ja enesesüüdistused.

***

Raamatuportaali eneseabiraamatute lugejamäng on lõppenud! Loosi tahtel võitsid Michelle Obama uue raamatu «Meis kõigis on helgust» Anneli, Ingrid ja Riina. Võitjatega võetakse ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles