Ilmus omapärane pildiraamat, mis jutustab Eesti ajalugu kõrvuti maailma sündmustega

Raamatuportaal
Copy
Kunstnik Siiri Taimla.
Kunstnik Siiri Taimla. Foto: Meelis Meilbaum

1. juunil esitleb ERM oma tegelussaalis raamatut «Ajalugu piltides», mis on omapärane Eesti ja maailma ajaloosündmusi kõrvutav visuaalne ajatelg. Raamatu idee on sündinud muuseumi kultuuriloo püsinäituse «Kohtumised» tegelussaalist, kus kõik kapiuksed on kaetud ajaloopiltidega.

Raamatus rullub põneval moel visualiseerituna lahti Eesti ajalugu kõrvuti maailma ajaloo sündmustega jääaja lõpust tänapäevani välja.

«ERMi tegelussaal on üks ligitõmbavamaid kohti meie majas, sest selle kujundus jutustab Eestile ja maailmale olulisi lugusid,» sõnas hariduskeskuse metoodik Virve Tuubel. «Nüüd on need lood väga atraktiivsel moel ka raamatus, mida saab kodus pärast muuseumikülastust edasi uurida.»

Raamatu joonistanud kunstnik Siiri Taimla-Rannala lisab: «Üks minu pikaajaline unistus on olnud joonistada üles kogu Eestimaa ajalugu kõrvuti maailma sündmustega. See raamat on nagu visuaalne sümfoonia, mis algab tasaste akordidega mammutite minekust, liigub aina kiirenevas tempos läbi sadade sündmuste ja kulmineerub joonistustega tänapäevast. Usun, et see raamat köidab paljusid, vanusest olenemata.»

Raamat «Ajalugu piltides».
Raamat «Ajalugu piltides». Foto: Siiri Taimla-Rannala

«Ajalugu piltides» aitab nii noortel kui ka täiskasvanutel luua seosesid, kinnistada seniseid teadmisi ning saada juurde uusi. Samuti sobib see käsiraamatuks erinevates lõimumisprojektides. Tekstid on nii eesti, inglise kui ka vene keeles, nii et Eestis elavatel välismaalastel ja turistidel on samuti võimalik huvitaval moel end ajalooga kurssi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles