Joogaõpetaja soovitab suveks 3 raamatut, mis avardavad silmaringi

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Triin Maasik

Joogaõpetaja Mai-Liis Kivistik soovitab suvelugemiseks kolme raamatut. Üks neist aitab arendada endas juhtimise mõtteviisi, teine aitab mõista oma immuunsüsteemi ning kolmas on põnev raamat, mis avab kohviajaloo.

«Juhi mõtteviis» Rasmus Hougaard, Jacqueline Carter

Kivistik sõnab, et juhtimine algab iseenda teadvustamisest. Mõistes oma tugevusi, nõrkusi, väärtusi ja emotsioone, saavad juhid teha paremaid otsuseid ning tõhusalt juhtida ennast ja oma meeskondi.

Autorid väidavad, et juhi mõtteviis mõjutab oluliselt tema tõhusust. Nad tutvustavad «isetu» mõtteviisi kontseptsiooni, mis hõlmab teiste kasvu ja heaolu eelistamist isiklikule edule. Omakasupüüdmatu mõtteviisi kasvatamine võimaldab juhtidel luua oma meeskondades usaldust, koostööd ja kaasatust.

Raamat toob ka esile teadveloleku rolli juhtimises. Mindfulness’i praktikad aitavad juhtidel fokusseerida, juhtida stressitaluvust ja arendada empaatiat. Olles hetkes täielikult kohal ja oma meeskonnaliikmete suhtes tähelepanelik, saavad juhid luua positiivse töökeskkonna.

Kaastunne on oluline juhtimisomadus, mida raamatus käsitletakse. Kaastundlikud juhid hoolivad tõeliselt oma meeskonnaliikmete heaolust, mõistavad nende väljakutseid ja pakuvad tuge. Sellised juhid edendavad psühholoogilise turvalisuse keskkonda, kus inimesed tunnevad end väärtustatuna, mõistetuna ja motiveeritud andma endast parima.

Raamatus rõhutatakse õppimise ja kasvamise tähtsust juhtimises. Tõhusad juhid julgustavad oma organisatsioonides pideva õppimise kultuuri, kus inimesi julgustatakse arendama uusi oskusi, jagama teadmisi ja astuma vastu muutustele.

«Nutikas immuunsüsteem» - Matt Richtel

Kivistik selgitab, et see raamat süveneb keerulisesse tasakaalu, mida immuunsüsteem püüab säilitada organismi kaitsmise kahjulike patogeenide eest ja kahjulikele ainetele ülereageerimise vältimise vahel. Uuritakse lähemalt, kuidas selle õrna tasakaalu häired võivad põhjustada autoimmuunhaigusi, allergiaid ja muid immuunsüsteemiga seotud seisundeid.

Autor tõstab esile immunoteraapia revolutsioonilist valdkonda, mis rakendab keha immuunsüsteemi vähiga võitlemiseks. Raamat räägib lugusid inimestest, kelle elu on immunoteraapia muutnud, tutvustades immuunsüsteemi vähivastase relvana kasutamise märkimisväärset potentsiaali.

Vaimu ja immuunsüsteemi omavaheline seotus. Teos uurib emotsioonide, stressi ja vaimse heaolu sügavat mõju immuunsüsteemile. See uurib psühhoneuroimmunoloogia taga olevat teadust ja näitab, kuidas psühholoogilised ja emotsionaalsed seisundid võivad immuunvastuseid mõjutada. See seos tõstab eriti esile tervikliku lähenemise tähtsust tervisele, võttes arvesse nii keha kui vaimu.

«Tass kohvi» O. Relve

«Tass Kohvi» on Kivistiku sõnul õhuke ja haarav raamat, mis käsitleb kohvi ja kohvipuu levikut üle maailma, erinevaid kohvisorte ning nende ainulaadseid maitseomadusi. See pakub põnevat teavet kohvikultuuri ja kohvi ajaloo kohta, avades lugejale maailma, mis peitub tema kohvitassis. Teos kutsub lugejat avastama kohvimaailma salapära ning tundma kohvi maitseid ja aroome sügavamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles