Maria Baydar soovitab 3 raamatut, mis aitavad vaadata sügavuti enda sisse

Raamatuportaal
Copy
Maria Baydar, coach ja polüteraapia looja
Maria Baydar, coach ja polüteraapia looja Foto: Karen Härms

Coach ja raamatu «Enesekasutusjuhend. Avasta oma superpotentsiaal» autor Maria Baydar soovitab suvelugemiseks kolme raamatut, mis aitavad vaadata enda sisse, võtta omaks oma isiksuse tumedam pool ja liikuda tasakaalu suunas.

«Magus Valu» Leigh Cowart

Autor Leigh Cowart pole ainult teadlane ja teaduskirjanik, vaid kogenud ja teravaid elamusi otsiv masohhist. Proovides paljusid masohhismiga seotud tegevusi oma nahal ja rääkides ala ekspertidega, näitab Cowart, kuidas meie ihu ja hing leiavad valust tähendust ja leevendust. Autor selgitab, et masohhism on meie olemuses leiduv veidrus, mis soodustab distsipliini ja arenemist, kuid ähvardab meid samal ajal tervenisti endale allutada.

Maria räägib, et see raamat võib tunduda esialgu karm, kuid väga oluline lugemine. Teos aitab mõista sihiliku valu kultuuri. See on äärmiselt mõtlemapanev, humoorikas ja emotsionaalne vaade valule ning selle sügavamale tähendusele.

«Valu on osa meist ning paljud inimesed kasutavad valu, et end paremini tunda. Soovitan seda raamatut, et võtta enda isiksuse tumedam pool teadlikult vastu ja mõista paremini enda soove, vajadusi, harjumusi,» ütleb ta.

«Teispool korda. 12 lisareeglit» Jordan B. Peterson

Oma bestselleris «12 elu mängureeglit» aitas kliiniline psühholoog dr Jordan B. Peterson miljonitel lugejatel kaosest korda luua. Raamatus «Teispool korda» esitab aga Harvardi ja Toronto ülikooli tunnustatud professor 12 elupäästvat põhimõtet, mille najal vältida liigse turvalisuse ja kontrollimisega kaasnevaid ohte.

Maria sõnul on see suurepärane teos sellest, kuidas liikuda oma elus korra ja kaose tasakaalu suunas. Kuidas polaarses maailmas võtta end vastu sellisena nagu tegelikult oled, leida oma koht ühiskonnas ja parandada oma enesetunnet.

«Neli kokkulepet» Don Miguel Ruiz

Maria räägib, et «Neli kokkulepet» on tolteegi tarkuse raamat, mis kannab edasi tõelise vaimse sõdalase põhimõtteid. Autor avab põhjused, mis röövivad inimesel elurõõmu, tekitavad piiravad uskumusi ja kannatusi. Iidsed õpetused annavad elumuutva juhise, kuidas muuta oma elu vabaduse, õnne ja rahulolu kogemuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles