Narvas toimus vilgas raamatuvahetus

Raamatuportaal
Copy
Raamatukogumiskampaania Narvas.
Raamatukogumiskampaania Narvas. Foto: Kai Lugus

27. mail Narva Keskraamatukogus toimunud Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu raamatukogumiskampaanial toimus senisest kõige aktiivsem raamatuvahetus. Narvakad viisid koduriiulisse kaasa ligi pooled kogumiskastidesse toodud raamatud ning lisaks uusi raamatuid, mida hoiuraamatukogu võttis kaasa kohapeal jagamiseks.

«See teeb meile vaid rõõmu, et narvakate raamatuhuvi ja soov osaleda aktiivselt raamaturingluses on suur,» kõneles hoiuraamatukogu juht Kai Lugus.

Narva nädalane kampaaniaüritus eristus kõigist eelnevatest kordadest raamatusõprade suure hulga, kokku toodud kirjanduse valiku ja kaasa toodud trükiste koguse poolest. Aktiivset sagimist raamatukastide ümber oli näha eriti kampaania viimasel päeval.

Kui varasematel kampaaniatel on hoiuraamatukogu toonud Tallinnasse kaasa vähemalt 5000 trükist, siis Narvast toodi vaid 2 453 venekeelset ja 234 eestikeelset raamatut.

Erinevalt kõigist varasematest kampaaniaüritustest oli taaskasutuseks ära antud valdavalt vaid ilukirjandus. Palju oli toodud klassikat ja kogutud teoseid. Oli ka eesti autorite teoste tõlkeid vene keelde. «Nii suurt ilukirjanduse ülekaalu ei ole üheski teises kohas olnud. Üllatavalt vähe oli lasteraamatut ja praktiliselt mitte ka õpikuid,» märkis hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju Tammaru.

Hoiuraamatukogu telgist sai Narva reisiraamatukogu uusi trükiseid riiuli täiendamiseks ning viidi raamatuid võõrustanud keskraamatukogule ja Narva Vanalinna Riigikoolile. Tulevikus on hoiuraamatukogu valmis abistama raamatutega sügisel avatavat Narva Eesti Riigigümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles