Riho Sibulast ilmub mälestusraamat, mis on loodud koostöös lähedastega

BNS
Copy
Kanadas ilmus Riho Sibula ja Ultima Thule auks inglisekeelne versioon laulust «Lennelda priiks».
Kanadas ilmus Riho Sibula ja Ultima Thule auks inglisekeelne versioon laulust «Lennelda priiks». Foto: Mihkel Maripuu

Muusiku Riho Sibula loomingu hoidmiseks ja kaitsmiseks loodud MTÜ Kuukitarr ja kirjastus Pilgrim sõlmisid kokkuleppe anda välja muusiku elulooline mälestusraamat.

Teos valmib muusiku pere ja lähedaste sõprade heakskiidul. Nad kõik on ka valmiva käsikirja jaoks ka intervjuusid andnud.

Raamatus avaldavad oma mõtteid-mälestusi Rihost tema pereliikmed ja lähedased sõbrad. Teiste hulgas on näiteks Raul Vaigla, Erkki-Sven Tüür, Tõnis Mägi, Hardi Volmer, Peeter Volkonski, Ain Agan, Vladislav Koržets ja Vaiko Eplik.

Ka raamatu koostaja on üks Riho lähedasi sõpru, muusik ja mõttekaaslane Harri Rinne. Teose väljaandmist toetab Kultuurkapital.

«Mul on väga hea meel, et see raamat ilmub vastastikuses koostöös ja Riho lähedastega arvestades,» rõhutas Valdeko Sibul, kes on oma venna loomingu autoriõiguste ainupärija.

Kirjastuse Pilgrim juhi Tiina Ristimetsa sõnul saab raamatust tõeline austusavaldus. «Perekonna ja sõprade roll selle raamatu valmimisel on väga oluline, sest just nemad tundsid päriselt Rihot ja teavad kõige paremini, millist jälge muusik oleks endast soovinud jätta,» ütles Ristimets.

MTÜ Kuukitarr juhatuse liikme Ain Agani sõnul on vastloodud ühendus Riho mälestuse ja loomingulise pärandi hoidja ning edasikandja. «Mõeldes Rihole tuleb meelele ja keelele sõna väärikus,» tunnistas Agan. «Nii oleme vastutavad selle eest, et tema lugu saaks nii sisu kui vormi poolest väärikas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles