Hiiumaa kirjandusfestival ei ole kultuurieliidi jutuklubi

Raamatuportaal
Copy
Hiiumaa kirjandusfestival 2022.
Hiiumaa kirjandusfestival 2022. Foto: Toomas Kokovkin

9.-11. juunil toimub taas Hiiumaa kirjandusfestival, seekord Kärdlas Vabrikuväljakul. Festival toob saarele mitmed tuntud eesti kirjanikud, teiste hulgas Leelo Tungal, Andrus Kivirähk, Indrek Hargla. Jaan Tootseni juhtimisel toimuvad Ööülikooli salvestused ning avatud on Eesti kirjastuste pop-up raamatumüük.

«Hiiumaal ei ole senini päris oma raamatupoodi. Nii sündis idee kutsuda ellu kirjandusfestival, mis oleks huvitav sündmus saare külastajatele ja tooks värske kirjanduse koju kätte ka hiidlastele,» selgitas Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav.

Festival sai alguse eelmisel aastal, mis oli Hiiumaal kirjanduse teema-aasta. Korraldajate kinnitusel ei ole üritus sugugi ainult professionaalsete kirjanike kokkutulek või kultuurieliidi jutuklubi.

«Vestlused ja töötoad on nii koostatud, et igaühel oleks huvitav ning kuulamist ja mõtlemist jaguks lastelegi. Hiiumaa on nii inspireeriv keskkond, et paar päeva siin päriselt puhkamist, lõõgastumist ja mediteerimist ja igaühest võib saada luuletaja või näitekirjanik,» julgustas Üksvärav kõiki festivali programmiga tutvuma ning endale meeldivas vestlusringis osalema.

Festivali raames toimuvad vestlusringid kirjandusest ja raamatuesitlused, avalikud salvestused ning erinevad töötoad. Festivalil on ka muusikat, näitusi ja filme nii lastele, noortele kui täiskasvanutele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles