Valmis Eesti ja maailma ajaloosündmusi piltidena kõrvutav raamat

Raamatuportaal
Copy
Kunstnik Siiri Taimla.
Kunstnik Siiri Taimla. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Rahvamuuseum (ERM) esitleb esmaspäeval Solarise Apollos Eesti ja maailma ajaloosündmusi piltidena kõrvutavat raamatut «Ajalugu piltides».

Raamatus rullub visualiseerituna lahti Eesti ajalugu kõrvuti maailma ajaloo sündmustega jääaja lõpust tänapäevani välja.

Raamatu joonistanud kunstnik Siiri Taimla-Rannala sõnul on üks tema pikaajaline unistus olnud joonistada üles kogu Eestimaa ajalugu kõrvuti maailma sündmustega.

Raamat «Ajalugu piltides».
Raamat «Ajalugu piltides». Foto: Siiri Taimla-Rannala

«Raamat on nagu visuaalne sümfoonia, mis algab tasaste akordidega mammutite minekust, liigub aina kiirenevas tempos läbi sadade sündmuste ja kulmineerub joonistustega tänapäevast. Usun, et see raamat köidab paljusid, vanusest olenemata,» ütles Taimla-Rannala.

«Ajalugu piltides» aitab nii noortel kui ka täiskasvanutel luua seosesid, kinnistada seniseid teadmisi ning saada juurde uusi. Samuti sobib see käsiraamatuks erinevates lõimumisprojektides. Tekstid on nii eesti, inglise kui ka vene keeles, nii et Eestis elavatel välismaalastel ja turistidel on samuti võimalik huvitaval moel end ajalooga kurssi viia.

Kell 17 Solarise Apollos algaval esitlusel vestleb raamatu koostajate Siiri Taimla-Rannala, Virve Tuubeli ja Anti Lillakuga ajaloolane Tõnis Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles