Urmas Nemvalts tegi sellise lasteraamatu, mida ta ise oleks poisikesena tahtnud lugeda

Raamatuportaal
Copy
Urmas Nemvalts oma stuudios.
Urmas Nemvalts oma stuudios. Foto: Sander Ilvest

13. juunil kell 17.00 esitleb karikaturist ja armastatud lasteraamatute illustraator Urmas Nemvalts Solarise Apollo raamatupoes oma lasteraamatut «Valge Surm ja Pähklioru ettekuulutus», kus nii loo autoriks kui ka piltide joonistajaks on ta ise. esitlus.

Urmas Nemvalts, «Valge Surm ja Pähklioru ettekuulutus».
Urmas Nemvalts, «Valge Surm ja Pähklioru ettekuulutus». Foto: Raamat

Urmas Nemvalts ütles, et kuigi ta on illustreerinud pea 70 raamatut, millest enamik on lasteraamatud, ei ole ta nii detaili- ja fantaasiarikast pildikirja varem loonud. «Olen seda lugu joonistades õppinud palju juurde ja usun, et ka lapsed ning nende vanemad saavad raamatut lugedes osa minu vaimustusest nende vahvate tegelaste joonistamisest ja loomulikult loost enesest,» rääkis ta.

Nemvalts sõnas, et see raamat vastab tema enda poisiea raamatueelistusele, kus rohked detailid piltidel kutsuvad lugejat minema pildi sisse ja jääma sinna kauemaks. «Võib öelda, et olen Pähklioru tegelastega astunud suure sammu edasi, nii loo kui pildikeele mõttes,» jäi Nemvalts napisõnaliseks.

Enamasti joonistajana tuntud Urmas Nemvalts on varem kirjutanud vaid paar raamatut «Trollilugu», «Väikeste meeste jutud» ja «Väikeste meeste lennumasina jutud». Neist «Väikeste meeste jutud» Pälvis 2006. aastal Põlvepiku raamatu konkursil poistejutu eripreemia ja Läti lapsed valisid selle välisautorite raamatute hulgas oma vanuserühmas preemia vääriliseks.

«Valge surm ja Pähklioru ettekuulutus» esitlus toimub Apollo Solarise raamatupoes 13. juunil kell 17.00. Autor annab kuulajatele intervjuu, loeb jupikese raamatust ning jagab autogramme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles