Tippnäitleja Elliot Page'i 3 lemmikraamatut, mida saab lugeda ka eesti keeles (1)

Raamatuportaal
Copy
Elliot Page'i raamatu "Pageboy" esikaas.
Elliot Page'i raamatu "Pageboy" esikaas. Foto: Flatiron Books via AP/Scanpix

Hinnatud näitleja Elliot Page on lisaks kogenud produtsent ja lavastaja. Nüüd saab ta end õigustatult nimetada ka menuautoriks, sest hiljuti ilmus tema mälestusteraamat «Pageboy», mis on saanud suure avaliku kiituse osaliseks. 

Memuaarides kirjeldab soovahetuse läbi teinud Page, milliste rõõmude ja raskustega on ta oma autentse mina leidmiseks läbi teinud. Ta on aus ja haavatav ning küllap see ongi põhjuseks, miks lugejad tema teose nõnda hästi vastu on võtnud.

Raamatu ilmumise puhul on Elliot Page rääkinud pikemalt ka sellest, mida lugemine tema jaoks tähendab ning millised raamatud talle enim korda lähevad. 

«Lugemine on mind oluliselt kujundanud,» rääkis ta väljaandele Amazon Book Review. «Astudes teistesse maailmadesse ja kogemustesse, õppides seda, mida ma oleks pidanud tegelikult koolis õppima ja mida mitte. Teatud hetked ja laused on inspireerinud mind oluliselt arenema ja selle eest olen igavesti tänulik. Ma armastan raamatuid.» 

Bernardine Evaristo, «Tüdruk, naine, keegi teine».
Bernardine Evaristo, «Tüdruk, naine, keegi teine». Foto: Raamat

Siin on Elliot Page'i viimase aja lemmikraamatutest kolm teost, mis on tõlgitud ka eesti keelde.

Bernardine Evaristo «Tüdruk, naine, keegi teine»

«Bernardine Evaristo tekst on elav ja kaasahaarav. Ta toob teid põlvkondade kaupa mitme tegelaskuju ellu ja põimib selle kõik sujuvalt kokku. Ma olin sellest täiesti lummatud,» kiitis ta.

Christopher Ryan, Cacilda Jethá «Seks koidikul»

«Võttes arvesse antropoloogiat, anatoomiat, primatoloogiat ja muid teadusvaldkondi, kirjeldab «Seks koidikul», kui loomulik monogaamia tegelikult inimeste jaoks on. Kust tuleb iha ja miks tunnevad inimesed vajadust selle järgi tegutseda? Autorid vaatlevad inimeste seksuaalsuse iidseid juuri ja seda, milline võib välja näha lootusrikas ja mittemonogaamne tulevik,» selgitas Page, miks tasub raamatut lugeda.

Kurt Vonnegut «Ürgpimedus»

Elliot Page'i sõnul on Vonnegut esimene kirjanik, kes talle päriselt meeldima hakkas. Romaani peategelaseks on vangistatud mees, kes oli nii natside propagandist kui ka USA sõjaväe spioon. Teos uurib süü ja süütuse teemasid ning seda, kas tõde saab üldse kunagi olla puhtalt must või valge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles