Elizabeth Gilbert pani ukrainlaste pahameele tõttu uue raamatu ilmumise pausile (1)

Raamatuportaal
Copy
Elizabeth Gilbert.
Elizabeth Gilbert. Foto: Shutterstock

Populaarne ameerika kirjanik Elizabeth Gilbert teatas esmaspäeval, et lükkab määramata ajaks edasi oma Venemaal toimuva romaani avaldamise Ukraina lugejate ja nende toetajate ägeda vastureaktsiooni tõttu.

Menuraamatu «Söö, palveta, armasta» autor Elizabeth Gilbert postitas Instagrami video, milles selgitab, et andis möödunud nädalal teada oma uue teose «The Snow Forest» peatsest ilmumisest. Uus romaan on lugu vene perekonnast, kes varjab end pool sajandit Siberi metsades, et hoiduda nõukogude võimust ja kaitsta loodust tööstuse eest.

Möödunud nädalavahetuse jooksul sai aga kirjanik väga palju pettunud kirju Ukraina lugejatelt, kes väljendasid kirjaniku sõnul nii pettumust, kurbust kui viha, et ta praegusel ajal avaldab romaani, mille tegevus toimub Venemaal. Olgu teose teemaks mis tahes. 

«Tahan öelda, et olen neid sõnumeid kuulnud, olen neid lugenud ja pean neist lugu,» kinnitas kirjanik. «Seetõttu korrigeerin kurssi ja eemaldan raamatu ilmumise ajakavast. Praegu pole selle raamatu avaldamise aeg.»

Kirjanik selgitas, et ei taha kuidagi teha veelgi rohkem kahju inimestele, kes on kogenud ja kogevad jätkuvalt ka praegu rasket ülekohut. «Seetõttu olen praegu teinud sellise otsuse,» märkis ta ja lisas lõpetuseks, et tegeleb praegu edasi teiste projektidega.

Gilberti kirjastus Riverhead Books kinnitas AFP-le autori teadet ja ei avaldanud kuupäeva, millal «The Snow Forest» ilmub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles