Kirjanike liit otsib romaanivõistluse käsikirja autorit, kes ei jätnud oma kontaktandmeid

Raamatuportaal
Copy
Romaanivõisluse võitjate väljakuulutamine 2019. aastal. Pildil Tiit Aleksejev.
Romaanivõisluse võitjate väljakuulutamine 2019. aastal. Pildil Tiit Aleksejev. Foto: Sander Ilvest

16. juunil kuulutab Kirjanike liit välja seekordse romaanivõistluse võitja, kuid selgus, et ühe käsikirja ümbrik kontaktandmetega on tühjaks jäetud.

Kirjanike liidu romaanivõistluses osalenud käsikirja «Enne pattu ja roboteid» tundmatuks jääda soovinud autoril palutakse ühendust võtta romaanivõistluse žüriiga aadressil ekl@ekl.ee, vahendab err.

Romaanivõistlusele esitatud käsikirju hindab žürii koosseisus Rein Raud, Heidi Aadma, Reeli Reinaus, Karl-Martin Sinijärv, Igor Kotjuh ja Tiit Aleksejev. Žürii loeb ja hindab käsikirju anonüümselt, teadmata, kas käsikirja autori pseudonüümi taga on kirjanikuteed alustav või juba tuntud kirjanik.

Viiendat korda toimuv romaanivõistlus viiakse läbi Eesti erakapitali toel. Kirjastus Emakeele Sihtasutus ja Eesti Keele Instituut annavad välja ühise keele- ja stiiliauhinna.

Eripreemiad annavad välja ka Tallinna linnavalitsus ja Margus Karu SA ja Postimees Kirjastus. Lisaks auhinnatöödele valib žürii välja ühe käsikirja, mille tõlkekulud inglise keelde kannab Ellex ja Raidla eesmärgiga tõhustada eesti kirjanduse rahvusvahelist tuntust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles