Näitleja Lupita Nyong'o 3 lemmikraamatut, mida saab lugeda ka eesti keeles

Raamatuportaal
Copy
Lupita Nyong'o.
Lupita Nyong'o. Foto: Angela Weiss

Mehhiko-Keenia päritolu Lupita Nyong'o on üks tunnustatumaid näitlejaid, kelle riiulil seisab ka üks «kuldne mehike». Kui ta ei tegele näitlemisega, kirjutab ta aga lasteraamatuid. 

Lupita Nyong'o on suur raamatusõber ja tema maitse on lai. Siin on One Grand Booksi vahendusel mõned tema lemmikraamatud, mida saab lugeda ka eesti keeles.

F. Scott Fitzgerald «Suur Gatsby»

«See on raamat, mida olen lugenud kõige rohkem kordi,» tunnistab näitleja. «Mulle meeldib selle dekadentlik melanhoolia. Mulle meeldib ka õrn suhe Gatsby ja tema õnnetu armastuse Daisy vahel.»

Maailmakuulsa romaani sündmused leiavad aset I maailmasõja järgses New Yorgis. Kirjanik ise pidas seda oma kõige tugevamaks teoseks.

Marianne Williamson «Tagasi armastuse juurde»

«Tulen selle raamatu juurde üha uuesti tagasi, et endale meelde tuletada, mida armastuse praktiseerimine tegelikult tähendab,» selgitab Nyong'o.

Autor selgitab selles teoses, et igaühest võib saada imetegija, kui ta leiab endas kõikehõlmava armastuse ja väljendab seda oma igapäevaelus. Ta õpetab, et armastus on võti sisemise rahu juurde ja võimas vägi, millega leevendada suhete, töö või tervise pärast tekkinud hingevalu.

Chimamanda Ngozi Adichie «Pool kollast päikest»

Chimamanda Ngozi Adichie kujutab pöördelist momenti Aafrika lähiajaloos – Biafra vabariigi iseseisvuspüüdlusi 1960. aastate Nigeerias ja võigast vägivalda, mis sellele järgnes. Meisterlikult kirjutatud romaan jutustab moraalsest vastutusest, koloniaalajastu lõpust, rahvuslikust kuuluvusest, klassist ja rassist – ning viisist, kuidas armastus muudab seda kõike veel keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles