4 elumuutvat raamatut, mida Harry Styles igaühel lugeda soovitab

Raamatuportaal
Copy
Harry Styles.
Harry Styles. Foto: Kevin Mazur/AFP/Scanpix

Harry Styles on võrratu laulja ja näitleja, kuid vabal ajal veedab ta sageli aega raamatute seltsis. Popstaar on välja toonud teosed, mis on inspireerinud teda muusikat kirjutades, muutnud tema elu või olnud algallikaks filmidele, mille kallal ta töötab.

Haruki Murakami, «Norra mets»

Harry Styles on palju rääkinud oma armastusest «Norra metsa» ja selle autori Murakami vastu. Mees kirjeldas seda kui esimest raamatut, mida ta ei suutnud käest panna, mis on teatavasti põneva raamatu tundemärk. Raamatu keskmes on tegelane nimega Toru Watanabe, kes mõtiskleb enda minevikust: ülikooliajast, esimesest armastusest ja kaotustest-võitudest.

Hermann Hesse, «Siddhartha»

See kirjandusklassika kuulub samuti Harry Stylesi favoriitide hulka. Loo peategelane Siddhartha jätab kõrvale oma privilegeeritud elu ning asub selle asemel spirituaalsele teekonnale. Raamat pakub rohkelt tarkuseteri ja taipamisi ning aitab lugejal ennast leida. Suure tõenäosusega vaatad «Siddhartha» läbi lugemise järel elu uue pilguga.

Joan Didion, «The White Album»

Joan Didion on üks Harry Stylesi lemmikumaid autoreid. Teda on märgatud lava taga Didioni raamatuid lugemas ja tema raamatutega raamatupoodidest lahkumas. «The White Album» on esseede kogu, mis ilmus esimest korda 1979. aastal ning see kirjeldab sündmusterohkeid 60ndaid ja nende järelkaja. Didion kirjeldab kümnendi kõige mõjukamaid sündmusi ja suundumusi, määratledes paljude kriitikute hinnangul selle ajastu Ameerikat.

Richard Brautigan, «Arbuusisuhkrus»

Ilmselt teab iga Harry muusika austaja, et tal on ülipopulaarne lugu nimega «Watermelon Sugar». Vähesed on aga kuulnud, et mees ammutas lugu kirjutades inspiratsiooni Richard Brautigani raamatust «Arbuusisuhkrus». Raamatu tegevustik hargneb paigas nimega iDEATH. Nagu kirjutab raamatu peategelane, on sealsed asukad oma elud hoolikalt arbuusisuhkrus sisse seadnud ja mööda mändide ning kividega servatud teid oma unistuste lõppu rännanud. Selles maailmas valitseb õrn tasakaal, mille idüllilisust hägustab musta varjuna vaid kõlvatu inBOILi bande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles