Kaunile Eestimaa suvele pühendatud luulevõistlus «Luulelumm» kutsub osalema

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Toimetaja tõlkebüroo kuulutab välja kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistluse «Luulelumm». Konkursi eesmärk on tekitada Eesti inimestes loomisindu ja kutsuda neid luulekeeles ilusaid kodumaa kohti tutvustama. 

Luulevõistlusel osalemiseks tuleb saata oma luuletus aadressile luuletus@toimetaja.eu. Luuletus avaldatakse kuni kolme päeva jooksul. Luulesõbrad on oodatud ka teiste luuletusi hindama, sest auhind loositakse välja kümne enim hääli teeninud luuletuse autori vahel.

Tööde esitamise tähtpäev on 15. august. Võitjad tehakse teatavaks 21. augustil. Võistlusele on oma värsiloominguga teretulnud nii kogenud sõnaseadjad kui ka algajad luuletajad. Iga osaleja võib võistlusele esitada kuni kolm luuletust.

Korraldajad ei sea võistluse tarvis loodud poeesiale mingeid muid tingimusi peale selle, et iga võistlustöö peab olema seotud mõne kindla kohaga Eestis. Armsatest ja omapärastest Eestimaa nurkadest kõnelevad värsid võivad olla inspireeritud kõigest: maalilisest loodusest, krutskeid täis külaelust või toredatest linnatoimetustestki.

«Eestimaa on igal aastaajal võluv, aga suvel märkame seda ilu rohkem. Meil on siis enam aega ümbritsevat näha ja küllap ka mõelda, miks mõni paik siin päikese all köidab meid kuidagi erilisemalt. Julgustame kõiki, kes oskavad hinnata oma kodukandi ilu ja soovivad seda teistegagi jagada, saatma oma mõtted Toimetaja tõlkebüroo luulevõistlusele. Samuti julgustame võistlusel osalema luulesõpru, kes kirjutavad luuletusi, kuid pole veel leidnud võimalust nende avaldamiseks,» kutsub Toimetaja tõlkebüroo tegevjuht Külli Kittus.

Olgugi et luuletusi võetakse vastu kuni 15. augustini, tasub oma kirjatöö aegsasti teele panna. Kõik konkursile lähetatud luuletused avaldatakse Toimetaja tõlkebüroo kodulehel, kus inimesed saavad oma lemmikule hääli anda. Mida varem luuletus rahvahääletusele jõuab, seda rohkem on sel aega hääli koguda ja seda suurem on võiduvõimalus.

Luuletused tuleb saata e-posti aadressil luuletus@toimetaja.eu. Kirjatööle tuleb lisada oma nimi ja asukoht, mille kohta luuletus on kirjutatud (aadress linnaosa või küla täpsusega või GPS-koordinaadid). Samuti autori e-posti aadress või telefoninumber.

Võitjate nimed avaldatakse 21. augustil Toimetaja tõlkebüroo kodulehel ja Facebooki lehel.

Kümne enim hääli kogunud luuletuse autori vahel loosib Toimetaja tõlkebüroo koostöös Veloplusiga välja mugava jalgratta. Lisaks loositakse kõigi luuletuse saatjate seas iga nädal välja raamatupoe kinkekaart väärtusega 20 eurot. Võistluse reeglid leiab siit.

Kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistlus «Luulelumm» toimub teist aastat järjest. 2022. aasta luulevõistlusele «Paiga vaim» saadeti pea 300 luuletust. 2022. aastal enim hääli kogunud luuletustega saab tutvuda siin. Eelmisel aastal võitis peaauhinna luuletus «Südasuvine Eestimaa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles