Ilmunud on Ursula K. Le Guini jutukogu «Neli teed andestuseni»

Raamatuportaal
Copy
Ursula K. Le Guin.
Ursula K. Le Guin. Foto: Laura Anglin/AP Photo/National Book Foundation/Scanpix

Kirjastus Fantaasia andis «Orpheuse raamatukogu» sarjas välja tuntud ulmekirjaniku Ursula K. Le Guini jutukogu «Neli teed andestuseni». Raamatu tõlkis Martin Kirotar, kaanepildi tegi Liis Roden.

Ursula K. Le Guini jutukogu «Neli teed andestuseni».
Ursula K. Le Guini jutukogu «Neli teed andestuseni». Foto: Raamat

Ameerika Ulmekirjanike Assotsiatsiooni (SFWA) 20. suurmeistri (2003) Ursula K. Le Guini kogumik «Neli teed andestuseni» (Four Ways to Forgiveness; 1995) kuulub tema legendaarsesse Haini tsüklisse ning jutustab loo Wereli ja Yeowe kaksikplaneetidest, mille asukad, kes on aastasadu traditsiooniliselt jagunenud omanikeks ja nende «omandiks» – orjadeks, peavad pärast verist kodusõja- ja revolutsioonilainet õppima elama uues maailmas. Ühtlasi saame just selles raamatus vast kõige põhjalikuma kirjelduse kirjaniku Oikumeeni-maailma peaplaneedi Haini kultuurist ja elukeskkonnast.

«Neli teed andestuseni» on 15. eestikeelne Ursula K. Le Guini raamat. Orpheuse Raamatukogus on varem ilmunud tema Meremaa-tsükli lühiproosa ja sekundaarartiklite kogumik «Meremaa jutud» (OR 3/2012), kirjaniku auhinnatumaid ning tuntumaid romaane, ka Eesti ulmeauhinnaga Stalker pärjatud «Ilmajäetud. Mitmeti mõistetav utoopia» (OR 4/2018) ja üks tema viimaseid romaane «Pajatus» (OR 4/2022), mis võitis 2001 aasta parima teadusfantastilise romaani Locuse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles