Toimetajaauhind ootab taas kandidaate

BNS
Copy
Edvin Hiedel.
Edvin Hiedel. Foto: Peeter Langovits

Edvin ja Lembe Hiedeli nimeline toimetajaauhind antakse välja ka sel aastal.

Auhind on loodud eesmärgiga juhtida tähelepanu toimetaja tähtsale panusele ilukirjandusliku või filosoofilise teksti keelelisel ja sisulisel õnnestumisel ning tõsta esile teenekaid toimetajaid.

Auhind antakse pikaajalise, viljaka ja tähelepanuväärse toimetamistöö eest. Keeletoimetaja töö on nähtamatu, ent ometi hädavajalik selleks, et ilmunud raamat pakuks tõelise lugemiselamuse.

Kandidaate esitama on kutsutud ja oodatud kõik keele ja kirjandusega seotud organisatsioonid, samuti eraisikud. Kandidaate saab esitada kuni 1. septembrini aadressil taotlus@ekl.ee.

Esitada tuleb vabas vormis tutvustus kandidaadi erialasest tegevusest ja auhinnale kandideerimise põhjendus, soovitav on lisada nimekiri olulisematest toimetamistöödest. Laureaat kuulutatakse välja rahvusvahelisel keeltepäeval 26. septembril ja auhind antakse üle rahvusvahelisel tõlkijate päeval 30. septembril.

Auhinna saaja otsustab žürii, mille panevad kokku Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Keeletoimetajate Liit. Kultuurkapital toetab auhinnarahaga.

Edvin ja Lembe Hiedeli nimeline toimetajaauhind anti esimest korda välja 2015. aastal ning selle on pälvinud Maiga Varik, Triin Kaalep, Anu Saluäär, Linda Targo, Asta Põldmäe, Kajar Pruul, Mart Orav ja Krista Mõisnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles