Arukülas viidi ja toodi raamatuid kaenlas, selja ja sülega

Raamatuportaal
Copy
Foto: Kadi Sarapuu

Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu korraldatud kasutatud raamatute kogumise aktsioonilt Arukülas koguti raamatusõpradelt 2067 eestikeelset, 75 võõrkeelset raamatut ja 11 aastakäigu jagu ajakirju. Raamatuid toodi kogumiskastidesse palju rohkem ning uudistama jõudis rekordarv inimesi.

«Aruküla on ilmselt võitnud senises raamatukorjamises esikoha osalejate arvu poolest. Sellist rahva hulka koos ei ole me veel näinud. Tuldi ja mindi, toodi ja viidi. Viidi süle ja seljaga, kaenlas ja kotis, ratta ja autoga, isegi tõuks läks kasti vedamiseks kaubaks,» kõneles hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju Tammaru.

Aruküla elanike raamatulembus, raamatukogu väga hea teavitustöö ning samal päeval toimunud kohvikutepäev tegi raamatute kogumisest kõige suurema osavõtuarvuga aktsiooni. «Korduvalt kuulsin, et peab vahepeal koju tagasi minema, vaja raamatud ära viia, sest muidu ei saa järgmisesse kohvikusse minna,» meenutas Tammaru.

«Hästi läksid kaubaks ka meie poolt kaasa võetud kirjastuste jäägid,» lisas Tammaru, keda jääb saatma meeldiv mälupilt kohalike koostööst. «Kes otsis konkreetset autorit, kes mingit teemat ja kohe leidus ka keegi, kes juhatas, kus laual või kastis ta midagi vastavat märganud oli. Kuna raamatukogu oli hästi valmistunud ja lauad kohale toonud, siis oli suur osa raamatutest laudadel lappamiseks, mis tegi uudistamise töö mugavamaks ja lihtsamaks,» jagus Tammarul kiidusõnu korraldajatele.

Suur osa raamatuid leidis endale juba kohapeal uue kasutaja. «Koos raamatukoguhoidjaga leidsime, et ilmselt leidis vähemalt 50 protsenti, kui mitte rohkem, raamatutest endale uue omaniku,» märkis Tammaru ja lisas, et ka sel korral tundsid inimesed huvi, mis kastidega hoiuraamatukogusse viidavatest raamatutest edasi saab.

Hoiuraamatukogu meeskond sai jagada teadmisi raamatute makuleerimisest ja kaasa võeti ka mõned raamatute soovid, mis on täidetud.

Aruküla raamatutute kogumise aktsioon toimus 8. juulil. Raamatukastidesse sai teoseid tuua ja sealt võtta alates 3. juulist kuni 8. juuli kogumise aktsiooni lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles