Heategevusliku kaupluse tagatoast leitud «Kääbiku» esmaväljaanne müüdi oksjonil erakordse hinnaga

Raamatuportaal
Copy
J.R.R. Tolkieni mustvalgete illustratsioonidega «Kääbik».
J.R.R. Tolkieni mustvalgete illustratsioonidega «Kääbik». Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigi vähiuuringute keskuse kaupluse tagaruumist avastati 1937. aastal trükitud 1500 esmaväljaande hulka kuuluv J.R.R. Tolkieni mustvalgete illustratsioonidega «Kääbik».

Haruldase «Kääbiku» eksemplari avastas heategevusliku poe juhataja, kes aitas uusi töötajaid koolitada. Kuna poes müüakse asju vaid alla viie naela eest, pandi raamat müüki eBay oksjonil, kus selle hind kerkis 10 099 naelani (umbes 11828 eurot).

J.R.R. Tolkieni «Kääbiku» esmatrükk koosnes vaid 1500 raamatust ning pärast kiitvaid arvustusi sai see kiirelt menukiks. Nüüdseks kuulub teos maailma lastekirjanduse klassikasse.

Heategevusliku kaupluse juhataja Adam Carsley rääkiss PA Mediale, et väga heas korras raamatut ei saanud selle vanuse tõttu poes müüa.

«Avasin raamatu ja nägin, et see on esimene väljaanne ning mõtlesin, et võiksime selle saata eBay meeskonnale,» ütles ta. «Arvasin, et kui meil veab, saame maksimaalselt 500 naela, seega ei suutnud ma uskuda, kui mõne kuu pärast kuulsin, et see müüdi üle 10 000 naela eest. Minu teada on see üks väärtuslikumaid esemeid, mis on meie poodidesse annetatud. Kindlasti on see kõrgeim hind, mis on saavutatud meie eBay saidil ühe eseme eest,» lisas ta. «Sellised annetused aitavad rahastada elupäästvat teadustööd kogu Ühendkuningriigis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles