Saaremaal toimus edukas Tagaranna kirjanduspäev

Raamatuportaal
Copy
Tagaranna kirjanduspäev.
Tagaranna kirjanduspäev. Foto: Erakogu

8. juulil toimus Saaremaal Tagaranna külas järjekordne, juba viies Tagaranna kirjanduspäev.

Sündmus läks suurepäraselt korda, ilm alt ei vedanud ja päeva jooksul käis toimumiskohast Kipri talu õuest läbi ligi 300 inimest. Eesti kirjandus ja kirjanikud on Saaremaal armastatud!

Esinesid Kristiina Ehin, Maarja Kangro, Valdur Mikita, Silver Sepp, Leelo Tungal, Tauno Vahter. Muusikat tegid Rein Orn ja vennad Uustulndid. Mängiti Maimu Bergi novellil «Hloptšik» põhinevat lühinäidendit, mille lavastasid Raivo Adlas ja Piret Kuub, lisaks nendele astusid näidendis üles Taritu Tubateatri näitlejad Toivo Prostang ja Harald Tõru ning vennad Laffranque’id ema Juliaga.

Esitleti Vaino Vahingu värsket jutukogu «Meeter riiet tüdrukule», dialoogi nimijutustusest esitasid Piret Kuub ja Julia Laffranque.

Keraamikanäitusega «Mere puudutus» oli väljas Mall Kivimaa Sõrvest. Lastekirjanik Pille Kannisto luges katkendeid oma loomingust. Lastele oli avatud Playmobili mängumaja. Maitseelamusi pakkus Pointi kohvik, Kipri talu poolt olid suupisteks merikapsasalati ampsud ja Tagaranna Külaseltsilt taas kord tort päikeseloojanguks. Koostöös Mustjala Fetsivaliga luges Andres Raag Patrick Süskindi mononäidendit «Kontrabass».

Järgmine Tagaranna kirjanduspäev on kavas – nagu juba traditsiooniks saanud – juulikuu teisel laupäeval, mis 2024. aastal on 13. juuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles